Bizarre job: kattencircus assistente (VIDEO)

Je bureaujob of bandwerk beu? Een liefde voor katten en het circus? Dan is deze openstaande functie misschien wel iets voor jou ...
#

Altijd al gedroomd van het leven bij een circus, maar zelf eigenlijk geen acrobatisch talent om over naar huis te spreken? Of wil je graag je leven wijden aan het verzorgen van katten? Het reizende kattencircus The Amazing Acro-Cats zijn op zoek naar een assistent.

Kennis en vaardigheden

De functievereisten zijn als volgt:

  • Liefst ervaring met het verzorgen van dieren. Je hebt de verantwoordelijkheid over de dagelijkse kattenverzorging, waaronder ook (maar niet gelimiteerd tot) algemene en specifieke schoonmaak en verzorging/welzijn van de dieren en hun leefomgeving.
  • Je bent extravert, hebt een goed gevoel voor humor, bent flexibel (flexibel werkrooster, plus ze reizen met een tourbus en delen een camper of hotelkamers) en je kan wel tegen een stootje. Interactie met een menigte kattenliefhebbers schrikt je niet af, integendeel dat hoort tot je comfortzone. Je staat open voor nieuwe ervaringen, plezier en gekheid.
  • Fysiek fit. Je moet instaat zijn om meer dan 20 kilo aan showattributen en dierentransportboxen van en naar de tourbus en het podium te dragen.
  • Theaterervaring is een pluspunt. Zo kan je ook instaan voor podiummanagement, kan je het licht en het geluid besturen, en kan je op het podium zelf helpen met de dieren en het plaatsen van de rekwisieten.
  • Je voelt je op je gemak bij het werken met vrijwilligers. Je stuurt hen aan en traint hen, zodat ze kunnen helpen tijdens en met de shows.
  • Je mag geen kattenallergie hebben.
  • Je moet van katten houden! (Eigenlijk van dieren in het algemeen. Niet alleen katten, maar ook een marmot, een kip en enkele ratten maken deel uit van het team.)

Waarschuwing:

Deze job is niet voor iedereen. Het is heel veel werk en je bent vaak lang onderweg. Het circus treedt op in allerlei zalen in verschillende steden over heel Amerika. Daarom liefst enkel serieuze kandidaten.

Het loon hangt af van de show en er is een per diem voorzien.

(sjv) – Bron: Mashable

16 november 2015

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte