7 types van telaatkomers: herken jij jezelf?

10 september 2013
Slaag jij er maar niet in om op tijd op je werk te komen? Ben jij altijd diegene waar iedereen op moet wachten, omdat je de tijd uit het oog verloren was, of in de file stond? Dan ben jij een mooi voorbeeld van een chronische telaatkomer.
te laat horloge

Volgens een studie van Diana DeLonzor, expert in time management en auteur van 'Never Be Late Again: 7 Cures for the Punctually Challenged", bestaan er maar liefst zeven verschillende types van laatkomers. Herken jij jezelf in een van de volgende beschrijvingen?

1. De deadliner

Kick je erop om zaken pas last minute af te handelen? Voel je je pas echt gefocust, wanneer je gehaast bent? Heb je druk nodig om te kunnen presteren? Dan is de kans groot dat jij een deadliner bent.

2. De goedprater

Vind je het moeilijk om je chronische 'telaatheid' toe te geven? En zoek je daarom steeds excuses (zoals file) die buiten jezelf liggen? Dan mag jij jezelf een goedprater noemen.

3. De hedonist

Doe je liever geen opofferingen en vind je vooral dat het leven leuk moet blijven? Kies je liever voor onmiddellijk genot in plaats van resultaten op lange termijn? Dan ben jij een hedonist.

4. De regelaar

Wil je vaak zoveel mogelijk op een zo kort mogelijke tijd gedaan krijgen? En onderschat je voortdurend hoeveel tijd een bepaalde taak in beslag zal nemen? Dan klink jij als een regelaar, die het haat om tijd te verspillen en lijdt aan het bezigheidssyndroom.

5. De rebel

Hou je er niet van om steeds in de pas te lopen? Heb je (af en toe) lak aan de vele normen van de maatschappij? En is te laat komen voor jou een manier van controle? Dan ben jij zeker weten een rebel.

6. De verstrooide professor

Word jij snel afgeleid? Ben je nogal vergeetachtig en zegt jouw omgeving vaak dat je in je eigen wereldje leeft? Dan mag jij jezelf een verstrooide professor noemen.

7. De vermijder

Voel jij je vaak angstig en onrustig? Heb je een eerder slecht zelfbeeld en heb je daarom nood aan bepaalde routines? Vind je het gewoonweg eng om ergens alleen aan te komen, en kom je daarom liever te laat? Dan ben jij een voorbeeld van een vermijder.

(nm) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook