Vorige

1 van 790

Volgende
Volgend artikel:

5 positieve gevolgen van Corona

7 pure tips van Pascale Naessens

9 juni 2016
Richard Branson, JK Rowling, Oprah Winfrey … Waarom willen we ons met succesvolle Amerikanen vergelijken als er ook bij ons inspirerende mensen rondlopen?
Pascale Naessens
"Wist je dat Pascale Naessens voor haar eerste kookboek flink moest leuren om het verkocht te krijgen? Ze gaf niet op en zette door, want ze geloofde in haar project." (Sabine van Meenen, OndernemersCoach)

Pascale Naessens, bijvoorbeeld. “Ze leert je niet alleen linzen, kikkererwten, kurkuma en gezond eten ontdekken, ook de dame op zich is een ware inspiratiebron”, bekent OndernemersCoach Sabine van Meenen. “Momenteel staat ze nummer één met haar kookboeken. En ja ik beken, ik ben fan!”

1. Gebruik je authenticiteit als oerkracht

Authenticiteit is een belangrijke eigenschap vandaag de dag. “Als jij werkt vanuit jezelf en je echtheid als mens dan stromen dingen”, zegt Sabine. “Men zegt: kijk naar de persoon die jij wilt worden. Dat klopt deels, je vindt zeker rolmodellen en inspiratie in anderen. Maar het allerbelangrijkste is dat jouw unieke levens-, werk- en/of ondernemersweg nog nooit door iemand anders gelopen is. Neem dit mee voor de toekomst en blijf altijd jezelf.”

Besef goed welke kwaliteiten, talenten en sterktes jij NU al in huis hebt. Kijk naar vroeger: vanwaar kom je en welke bagage zit er in je rugzak? Combineer dit tot een sterk Merk en groei hierin. Fake wordt doorprikt de dag van vandaag.

2. Durf je uniek Merk in de wereld te zetten

Het wemelt van de kookboeken. Wie haalt het in zijn hoofd om een zoveelste kookboek te schrijven en hiermee succes te boeken? Het gaat erom dingen te doen. “Pascale verkoopt momenteel drie à vier keer meer boeken dan Piet Huyzentruyt en Jeroen Meus”, aldus Sabine. “Ze verbetert haar boeken en er zit een verhaal achter haar ondernemerschap. Droom en durf je ding te doen, zonder jezelf te vergelijken met anderen.”

3. Wees zichtbaar en wek vertrouwen op

Wellicht denk je ‘dat is knap makkelijk voor Pascale want zij heeft een bekend gezicht’. Klopt deels. Als Pascale zich in haar keuken verstopt dan wordt ze vergeten.

“Pascale is slim online en live aanwezig op haar website, in de pers, tijdens tv-programma’s en ze post 'pure' berichtjes op Facebook om te zaaien”, legt Sabine uit. “Des te zichtbaarder jij wordt, des te bekender je wordt en des te meer mensen je zullen volgen en vertrouwen. Durf je hoofd boven het maaiveld uit te steken, hoe eng het soms ook voelt.”

4. Werk hard, zeker in het begin

Sabine: “Wist je dat Pascale voor haar eerste kookboek flink moest leuren om het verkocht te krijgen? Ze gaf niet op en zette door, want ze geloofde in haar project. Besef goed dat als je geen actie onderneemt er niets zal gebeuren.”

Geloof je dat de rode loper zomaar voor je uitgerold zal worden, dan leef je in een illusie. Doorzettingsvermogen kweek je door te leren om te gaan met tegenslagen. Zet een stap vooruit, kijk wat op je pad komt en er gebeuren mogelijk magische dingen.

5. Ga voor vernieuwing

“Naast boeken en keramiek zet Pascale Naessens plots ook tafels in de markt. Slim bekeken, want het past bij haar doelgroep”, aldus Sabine.

Ook jij kunt totaal iets nieuws creëren, een nieuwe weg inslaan, parttime gaan ondernemen, volledig kiezen voor het ondernemerschap. We evolueren naar een toekomst met meer en meer zelfstandigen. Kijk uit naar nieuwe trends en anticipeer.

6. Kies bewust en sta op je strepen

Pascale Naessens kiest bewust hoe zij de dingen wilt en met wie ze al of niet in zee gaat. Daar is ze erg duidelijk over.

Zo zei ze letterlijk: "Als je mij neemt, dan neem je alles, je neemt geen stukje van mij." Het zijn duidelijke afspraken die ze maakt omdat ze zeer goed weet waar ze naartoe wil. Weet goed wat je wél wilt en wat niet. Bedenk daarbij dat je niet "iedereen" te vriend kan houden.

7. Sommige ideeën moet je laten varen

Ieder mens zit boordevol ideeën (of soms moet het wat aangeboord worden). Voor je het weet, zit je vast in je eigen creativiteit. “Pascales grote droom was een eigen restaurant beginnen. Dat idee zette ze aan de kant omdat ze geen zin had in harder werken. Durf een idee los te laten om het haalbaar te houden’, geeft Sabine de goede raad.

Wil je graag een leven en/of droombedrijf creëren waar je 100% achter staat? Volg dan bovenstaande 7 pure tips van Sabine van Meenen, geïnspireerd door Pascale Naessens.

Ten slotte nog even een woordje van Sabine aan Pascale: “Een ferme proficiat voor je enthousiaste, pure-spirit. Je merkt, als je dingen met hart en ziel in de wereld zet, en het slim aanpakt, dat je dan ver komt. Ik wens je nog veel bezieling en lef toe, dan komt succes vanzelf. Jij bent hierin een sprekend voorbeeld!”

(svm) 

Sabine van Meenen helpt dienstverleners gefocust groeien naar een mooie omzet, fijne klanten met meer Vrijheid. Sabine werkt met eenvoudige methodes, heldere strategieën en krachtige mindshifts. Met passie, focus, lef en vertrouwen onderneem je slimmer, georganiseerder en resultaatgerichter.
>> Download het GRATIS e-boek: 'De 5 meest gemaakte fouten waardoor je als dienstverlener klein blijft'
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15196 andere jobs