1 op 10 doet (bijna) niets op het werk

Brits onderzoek toont aan dat bijna tien procent van de werknemers dagelijks het absolute minimum doet op zijn of haar werk. Vooral wanneer bazen met vakantie zijn of wanneer er geen evaluaties gepland staan in de nabije toekomst daalt de productiviteit van medewerkers.
#

Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse bedrijf OfficeBroker, uitgevoerd bij 700 medewerkers. Ook werd er een vermindering van inzet opgemerkt wanneer werknemers deel uitmaken van een groot team of wanneer ze repetitieve, oncreatieve taken moeten uitvoeren.

Groot vs. klein bedrijf

Daarnaast heeft 31% geen zin om zich serieus in te spannen wanneer ze voor een groot bedrijf in plaats van voor een klein bedrijf werken. In een groot bedrijf denken werknemers immers dat ze onopgemerkt blijven of niet gewaardeerd worden. Verder zou 19% van de ondervraagden wel harder of langer willen werken wanneer er dan een directe beloning tegenover zou staan.

Tot slot speelt ook leeftijd een rol. Jonge werknemers zouden zich meer inspannen op hun werk dan hun collega’s die al bijna op het einde van hun carrière staan.

(nm) – Express.be 

6 juni 2012

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook