Deze opleiding duur 2 jaar en bestaat uit de volgende modules:
1e jaar medewerker slager
- Introdcutie in de sector en het beroep (afstandsleren)
- Structuur opleiding, PBM en klein materiaal
- Materiaal- en grondstoffenkennis
- Bewaring en opslag
- Anatomie en kwaliteitsvereisten van slachtdieren + begeleiding e-content
- Anatomie van slachtdieren (afstandsleren)
- Examen basis slagerij
- Basis hygiëne en veiligheid
- HACCP
- Onderhoud en reiniging
- Bacterie- en temperatuurbeheersing
- EHBO
- Brandveiligheid
- Praktijk EHBO
- Praktijk brandveiligheid
- Vers vlees basis
- Examen vers vlees basis
o Vleesbereidingen
o Examen vleesbereidingen
- Koude verkoopklare gerechten
- Koude basissausen en afleidingen
- Salades
- Koude schotels en eenvoudig koud buffet/toonbank
- Belegde broodjes
- Eenvoudige desserten
- Examen koude verkoopklare gerechten
2e jaar medewerker slagerij
o konijn en gevogelte
o kalfs- en rundvlees
o varkensvlees
o Schapenvlees
o Examen vers vlees gevorderd
- zouterijproducten
- kookworsten en vleesbroden
- droge worsten
- leverbereidingen
- bloedbereidingen
- geleibereidingen
- Sijn- en verpakkingstechnieken
- voorraad- en organisatiebeheer
- verkoopstechnieken
- Wild en gevogelte
- Wild en gevogelte basis
- examen wild en gevogelte