79 formations: Artisanat

Syntra West

Brood- en banketbakker - Voltijdse dagopleiding

  • par Syntra West

Deze voltijdse dagopleiding leidt mensen zonder voorkennis op tot vakkundige (banket)bakkers.

Deze voltijdse dagopleiding duurt 1 jaar en bestaat uit de volgende modules:


Basis brood- en banketbakker (68u campusleren en 180u werkplekleren)

  • inleiding
  • materiaal
  • hygiëne en veiligheid
  • productkennis
  • gistdegen
  • vet-, kook-, en bladerdegen
  • beslagen
  • basis afwerking en garneringen
  • moduleproef

Degen (28u campusleren en 60u werkplekleren)

  • gistdegen
  • vetdegen
  • bladerdeeg
  • moduleproef

Beslagen en taarten (24u campusleren en 88u werkplekleren)

  • toegepaste bedrijfsvoering
  • beslagen
  • kookdegen
  • vullingen en crèmes
  • marsepein
  • moduleproef

Basis chocolade (32u campusleren en 48u werkplekleren)

  • inleiding
  • materiaal
  • hygiëne en veiligheid
  • productkennis
  • bereiden van chocoladeproducten
  • moduleproef

Luxedegen en banketproducten (40u campusleren en 120u werkplekleren)

  • luxedegen
  • luxe banketproducten
  • moduleproef

Toegepaste bedrijfsvoering voor de brood- en banketbakker (40u campusleren en 60u werkplekleren)

  • visie en strategie van de onderneming
  • algemeen bedrijfskostenplan
  • uurloonberekening
  • wetgeving en administratie
  • hygiëne- en allergenenbeleid
  • eindwerkbegeleiding
  • moduleproef

Eindproef (8u)


Traject succesvol ondernemen


Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.

Ben je werkzoekende en wil je ondertussen een opleiding volgen, dan kun je jou voor deze voltijdse dagopleiding ook inschrijven via VDAB.

Cette formation est éligible pour

KMO portefeuille (Flandres)