1217 courses: Technics, engineering & production

AutoCAD

  • course by Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Antwerp & Port of Antwerp, Geel, Leuven, Mechelen

VCA - Basis

  • course by Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Leuven, Antwerp & Port of Antwerp, Mechelen, Geel, Brussels
Syntra West

Industrial food innovation

  • by Syntra West

Wil je de toekomst van de voedingsindustrie mee vormgeven en eigen innovatieve voedingsproducten ontwikkelen? Is jouw antwoord volmondig JA? Lees dan snel meer!

De opleiding bestaat uit volgende modules:


Food additives and ingredients (6 sessies)

  • Bindmiddelen en structuring agents, emulgatoren, stabilisatoren…
  • Suikers en suikervervangers
  • Vetten en vetvervangers
  • Vleesvervangers, zoutvervangers, zuivelvervangers
  • Functionele voedingsmiddelen en ingrediënten
  • Praktijk

Food development bounderies (6 sessies)

  • Good food plan (food quality + Food safety + Food fraude + Food defense)
  • Food Quality 1: Wettelijke, commerciële en emotionele kwaliteitsgrenzen–
  • Food Quality 2: Wettelijke en commerciële aspecten van etikettering
  • Food Quality 3: Kwaliteitslabels en systemen
  • Food labels
  • Food safety

 

Food development project (7 sessies)

  • context productontwikkeling
  • Partnerships
  • Projectmatig aanpassen, verbeteren, innoveren (incl. creatieve denktechnieken)
  • Kwaliteit beheersen - inkoop
  • Kwaliteit beheersen: Receptontwikkeling
  • Marketing en beïnvloeden consumentengedrag
  • Marktvalidatie

Food plant engineering (7sessies)

  • Industrieel denken
  • (Industriële) bereidingstechnieken
  • (Industriële) bewaringstechnieken
  • (Industriële) verpakkingstechnieken
  • Industrieel denken gevorderd
  • Batch & continue
  • (Strategische) verkoopprijs bepaling

Food project lab (7sessies)

  • Trouble shooting
  • Analyses en testen product
  • Groepsproject of persoonlijk project

Eindproef



On request More info

Deze opleiding gaat door op woensdagavond en richt zich tot allen die hun beroepsactiviteiten hebben in de voeding: voedingsproductontwikkelaars en productieverantwoordelijken in de voedingssector, koks, traiteurs, retailers en andere personen die geïnteresseerd zijn in voeding (en bijhorende technieken) en die overwegen de stap te zetten om een nieuw product op de markt te brengen of die een product op grotere schaal willen gaan produceren. Deze opleiding is toegankelijk voor zowel werknemers of voor zelfstandige.

This course is eligible for

KMO portefeuille (Flanders)