169 courses: Hotel, catering, tourism, maintenance

Barista

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Bierkennis

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Hovenier

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Keukenmedewerker

  • course by VDAB
  • Vilvoorde - Zaventem, Antwerp & Port of Antwerp, Ostend, Hasselt
SyntraPXL

Cognac, de geheimen ontsluierd

  • by SyntraPXL
Lommel and Hasselt
205

Cognac staat wereldwijd symbool voor elegantie en vakmanschap. Maar wat maakt deze Franse brandewijn zo bijzonder? In deze opleiding ontdek je hoe cognac wordt geproduceerd, welke stijlen er zijn en hoe je ze leert herkennen en waarderen. Expert James Pithie gidst je door de verfijnde wereld van druivendistillaten, rijping op eikenhout en de subtiele verschillen tussen VS, VSOP en XO. Een opleiding die traditie en smaak perfect combineert.

Geschiedenis en productie – Van druif tot distillaat: hoe ontstaat cognac?

Stijlen en smaken 1– De verschillende cru’s, huizen en kwaliteitslabels.

Stijlen en smaken 2 – Cognac proeven: aroma’s herkennen, rijping begrijpen.

 

Voor deze opleiding dien je zelf 3 degustatieglazen mee te brengen. Type Glencairn of cognac, dus met vernauwde opening.

Lommel € 205(Incl.VAT) More info
Hasselt € 205(Incl.VAT) More info

Teachers

James Pithie