Je vacature wordt voortaan nóg beter gevonden op Jobat.be.

Jobat installeerde een nieuwe zoekmachine zodat kandidaten nu nog relevantere resultaten te zien krijgen bij het ingeven van een zoekterm en zodat jouw vacature nog sneller en beter gevonden wordt.

Delen

Veel kandidaten zoeken naar geschikte jobs door het ingeven van zoektermen. Ze zoeken bijvoorbeeld op termen als ‘hoofdverpleegkundige’ of ‘communicatiemedewerker’. Maar wat als de kandidaat een schrijffout maakt? Of als er tal van vergelijkbare functies zijn, maar met een andere functietitel? Dankzij de zopas geïnstalleerde nieuwe zoekmachine krijgen kandidaten op Jobat.be nog meer precieze en relevante resultaten te zien.

De exacte termen die een jobzoeker ingeeft om relevante jobs te vinden, zijn bepalend voor de resultaten die hij of zij te zien krijgt. Maar dat is niet altijd even evident. Sommige jobs hebben synoniemen. Zo is iemand die zoekt op ‘boekhouder’ wellicht ook geïnteresseerd in vacatures met als functietitel ‘accountant’. Andere jobs hebben een vrouwelijke en mannelijke variant: kapper versus kapster. Of twee soorten schrijfwijzen, denk maar aan ‘opticien’ en ‘optieker’. Nog andere jobs worden soms in één of twee woorden geschreven. Kandidaten zoeken op ‘communicatiemedewerker’ maar ook op ‘communicatie medewerker’. Tot slot zijn spellingsfouten snel gemaakt.

Een goede ‘search engine’ is dan ook cruciaal om ervoor te zorgen dat de ingegeven zoektermen herkend en ‘geïnterpreteerd’ worden, zodat kandidaten wel degelijk alle relevante jobs te zien krijgen. Of anders gezegd: zodat jouw vacature effectief tot bij de juiste kandidaten geraakt.

Jobat koos recent voor de innoverende HR search technologie van TheMatchBox. Dankzij Natural Language Processing (NLP) interpreteert de nieuwe zoekmachine optimaal Nederlandse, Franse en Engelse termen, zodat bijvoorbeeld spellingsfouten opgevangen worden en functietitels worden herkend. Door Machine Learning sluiten de zoekresultaten optimaal aan bij de zoekopdracht van de gebruiker.

Met de implementatie van de nieuwe zoekmachine willen we zowel kandidaten als werkgevers nog betere resultaten garanderen. Kandidaten vinden sneller de juiste jobs, de vacatures van rekruteerders worden meer en beter gevonden door de juiste jobzoekers. Binnenkort wordt deze nieuwe zoekmachine ook geïntegreerd in de cv database, zodat je als rekruteerder sneller en accurater alle relevante kandidaten terugvindt voor je vacature.

Meer artikels.