De Lijn: wat als een bus in panne valt?

Ontdek de helden achter de schermen bij De Lijn: Hoe een team van toegewijde technici elke dag weer bussen op de weg krijgt.

Stel u voor: u staat op het punt om te vertrekken en plots … valt uw auto in panne. Een scenario dat niemand wenst, maar waar zelfs De Lijn niet aan ontsnapt. Gelukkig staan Jonathan en zijn team dagelijks klaar om bussen opnieuw rijklaar te maken. Jobat EBC Studio bracht dit proces in beeld en toverde het om tot een grootse campagne. “Een bus weer zien rijden die ’s ochtends nog defect was: daar doe je het voor.”

REWIND

Het is altijd een tegenvaller als u te maken krijgt met pech, zeker als het om een kolos van zo’n tien ton gaat. Want hoe krijgt u een bus weer aan de praat? Dat is de vraag die we beantwoorden met REWIND. In samenwerking met onze videograaf doken we achter de schermen en brachten we techniekers in beeld die dagelijks bussen weer de weg op helpen. Van de buschauffeur die onmiddellijk de dispatching contacteert tot de diagnosetechnicus die de mouwen opstroopt; elk belangrijk moment leggen we vast.

In een video van slechts seconden laten we zien hoe De Lijn bussen vlot en vakkundig op weg helpen.

Zelf short form video inzetten? Ontdek er hier alles over!

Van inspireren naar solliciteren

Onze aanpak? Een crossmediale mediamix voor maximale impact. Door de video te koppelen aan een diepgaand artikel en interview met Jonathan, creëerden we een samenhangend verhaal. Dit verhaal verspreidden we via onze nieuwstitels en onze sociale mediakanalen. Door sterk in te zetten op de awarenessfase bouwden we bovendien een uniek datasegment voor technische profielen voor De Lijn op. In een volgende fase gaan we hiermee aan de slag om kwalitatieve sollicitaties te krijgen.

De campagne loopt momenteel op de kanalen van DPG Media en Mediahuis.
Benieuwd naar het resultaat? Lees hier het artikel.

Zelf uw employer brand op een creatieve manier
in de kijker zetten?

Neem contact op met kim.vergaelen@jobat.be.

Gerelateerde artikels
EMPLOYER MARKETING
Vier Vrouwendag met MIVB: verspreid uw boodschap via Top Topicals
Lees meer
EMPLOYER MARKETING
Go for happy Magazine: deel uw #werkgelukskes in juni
Lees meer
CASE
Case in de kijker: vijf verpleegkundigen vertellen over hun job bij Wit-Gele Kruis
Lees meer