Ninja to the rescue! Jobat vindt nieuwe collega door eigen Ninja campagne

Hoe Jobat op zoek ging naar een nieuwe performance marketeer.

Jobat ontzorgt bedrijven in hun zoektocht naar de perfecte kandidaat. Onlangs gingen we zelf op zoek naar een digital marketeer/performance marketeer. Wat is een betere manier dan je eigen expertise in te zetten? Ons team van performance marketeers werkten een Ninja campagne uit om de zoektocht naar hun nieuwe collega succesvol te laten verlopen.

Een performante digitale mediamix

Om zowel actief als latent werkzoekenden te bereiken, werkten we een performante digitale mediamix uit. Zo werd allereerst onze vacature online geplaatst op Jobat.be. Daaropvolgend werd de vacature ook geplaatst op partner jobsites zoals o.a. Careerjet, Jobrapido en Jooble.

Daarnaast kreeg de vacature gerichte visibiliteit op de nieuwssites van Mediahuis en DPG Media a.d.h.v. job banners (Nieuwsblad.be, HLN.be, Standaard.be en GvA.be). Tot slot werd de digitale mediamix versterkt met Facebook-, Instagram- en Google Display advertenties.

Collage Hanane

Hoe gingen we te werk?

Allereerst was de keuze voor de functietitel ‘Digital Marketeer Recruitment’ strategisch: het is niet alleen een veelgebruikte zoekterm, maar het sluit ook het beste aan bij de jobinhoud van de functie.

Om het juiste doelpubliek aan te spreken, creëerden we verschillende video’s en visuals, waarbij we trouw bleven aan de huisstijl van Jobat. We werkten met eigen beelden die meteen een authentiek beeld van de werkomgeving en het team geven. Naast het beeldmateriaal, experimenteerden we ook met de lengte van teksten en headlines, van korte tot uitgebreidere varianten. Verder trokken we de aandacht van het publiek op een speelse, luchtige manier met het gebruik van emoji’s.

Het resultaat

Onze Ninja campagne was een groot succes! De vacature werd maar liefst 2.723 keer bekeken wat resulteerde in 30 sollicitaties. Binnen slechts vier weken was de vacature ingevuld. We sloten de campagne af met de effectieve aanwerving van onze nieuwe performance marketeer Hanane.

quote johan

Ook op zoek naar een nieuwe collega?

Laat het ons weten en wij vertellen waaruit uw optimale mediamix bestaat!
Bel 02 467 48 00 of contacteer uw vaste Jobat-adviseur.

Gerelateerde artikels
CASE
Bouwkundig talent gevonden met Jobat!
Lees meer
CASE
Hoe MyCSN met Jobat de perfecte GIS-specialist vond
Lees meer
CASE
De succesformule van Jobat voor het aantrekken van administratief talent
Lees meer