De succesformule van Jobat voor het aantrekken van administratief talent

Hoe Jobat Netwerk Verpleegkunde hielp in hun zoektocht naar administratief medewerkers.

Netwerk Verpleegkunde vzw is een Vlaamse beroepsorganisatie voor verpleegkundigen. Het informeert en adviseert verpleegkundigen over de verschillende aspecten van hun beroep en verdedigt hun belangen bij de overheden. Om deze zoektocht effectief uit te voeren vertrouwde het bedrijf op de expertise van Jobat. Ons team van performance marketeers zette een krachtige Power Network Job-campagne op om de juiste kandidaten aan te trekken. Benieuwd naar de resultaten van deze campagne? Die ontdekt u hieronder.

Een performante digitale mediamix

Ten eerste werd de vacature, na een quality check van ons performance team, online geplaatst op jobat.be voor een looptijd van 60 dagen. Daaropvolgend werd deze vacature doorgeplaatst op relevante jobaggregatoren zoals VDAB, Forem of Careerjet alsook opgenomen in onze gerichte Job alert mailings. Hierdoor belandde de vacature ook rechtstreeks in de inbox van gemotiveerde en relevante kandidaten.

Daarnaast verscheen de vacature van Netwerk Verpleegkunde met job banners op de nieuwssites van DPG en Mediahuis (Nieuwsblad.be, HLN.be, Standaard.be, DeMorgen.be, HBvL.be en GvA.be) en verscheen de vacature herhaaldelijk op verschillende Belgische websites via ons retargeting ntewerk.

Daarenboven werd de performante digitale mediamix versterkt met een campagne op Facebook, het meest relevante kanaal voor de doelgroep.

Facebook

We lanceerden ook een Facebook-campagne specifiek getarget op regio Brussel. Om zowel actief als latent werkzoekenden te bereiken, werd er getarget op basis van onze eigen Jobat data, aangevuld met data van Facebook. We maakten gebruik van verschillende soorten copy om de doelgroep te bereiken. Bovendien werd ook video ingezet wat zorgde voor een persoonlijke touch en bijgevolg ook het beste resultaat neerzette.

facebookcampagne

Het resultaat?

Deze Power Network Job-campagne van Netwerk Verpleegkunde zorgde voor veel visibiliteit! Zo werd de vacature maar liefst 2.497 keer bekeken. Dit resulteerde in 43 sollicitaties en 1 effectieve aanwerving.


Naar welke profielen bent u op zoek?

Laat het ons weten en wij vertellen waaruit uw optimale mediamix bestaat!
Bel 02 467 48 00 of contacteer uw vaste Jobat-adviseur.

Gerelateerde artikels
CASE
De zoektocht van DriveX naar een Aspirant schade-expert
Lees meer
CASE
Sharp werft succesvol Project Engineers dankzij strategische digitale mediamix
Lees meer
CASE
De Kracht van Samenwerking: Hoe Jobat De Decker – Van Riet hielp bij het vinden van buschauffeurs voor De Lijn
Lees meer