Baanbrekende Werkgever evolueert van Charter naar Certificaat.

Vorig jaar vroegen we organisaties het charter Baanbrekende Werkgever te ondertekenen en hierdoor hun intentie kenbaar te maken om de werknemer centraal te zetten in het nieuwe normaal. In 2021 willen deze intentie omzetten naar implementatie met een certificaat.

Delen

Vorig jaar vroegen we organisaties het charter Baanbrekende Werkgever te ondertekenen en hierdoor hun intentie kenbaar te maken om de werknemer centraal te zetten in het nieuwe normaal. Het charter zet in op drie pijlers ‘minder onderweg’, ‘slimmer en groener onderweg’ en ‘mensgericht hybride werken’. Een mooie 156 organisaties herkenden zich in de missie en uitdagingen van het charter en ondertekenden het charter. Deze organisaties zetten resoluut in op alternatieve vervoersmodi, herbekijken de inrichting van hun kantoren in functie van hybride werken, maar onderzoeken bijvoorbeeld ook hoe ze de verbondenheid en het mentaal welzijn van hun medewerkers kunnen stimuleren in een context van hybride werken.

In 2021 willen we deze intentie omzetten naar implementatie! Daartoe lanceren de initiatiefnemers De Lijn, Antwerp Management School en Jobat het Certificaat Baanbrekende Werkgever. We houden daarbij rekening met de context van heel wat organisaties die vandaag zoekende zijn naar hoe ze werk en mobiliteit in het nieuwe normaal gaan organiseren. Daarom ligt de focus van het certificatietraject op het uitwisselen van kennis tussen organisaties. Samen met Antwerp Management School hebben we een traject uitgewerkt waarbij de deelnemende organisaties elkaar inspireren met hun aanpak.

Ook nieuwe organisaties kunnen nog inschrijven in dit traject tot eind maart. Er zijn infosessies opgezet waarbij het traject van A tot Z wordt toegelicht. Inschrijven voor een infosessie kan via Certificaat Baanbrekende Werkgever '22

Meer artikels.