Wonen in ‘Facebook Town’ vanaf 2015

16 oktober 2013
De werknemers van Facebook kunnen binnenkort terecht in 'Facebook Town'. Het Amerikaanse bedrijf bouwt namelijk samen met vastgoedontwikkelaar St. Anton Partners een indrukwekkend wooncomplex bestaande uit 394 appartementen op wandelafstand van hun hoofdkantoor in Menlo Park (Californië).
facebook town

Om het tekort aan betaalbare woningen in de regio tegen te gaan, gaat Facebook van start met de bouw van een stadswijk voor het eigen personeel. Het 'stadje' binnen een stad zal naast het appartementencomplex ook onder meer een supermarkt, sportsbar, café, fietsenmaker, droogkuis, spa, yogacentrum, zwembad en dakterras bevatten, zodat medewerkers zich volledig thuis kunnen voelen en niets tekortkomen. Kostprijs: 120 miljoen dollar.

Facebook Town

394 wooneenheden

In totaal worden 394 wooneenheden gebouwd op het tien hectare tellende terrein, dat momenteel nog een industriële site is. Facebook financiert 15 units voor lage inkomens. Gedurende 55 jaar zullen deze beschikbaar zijn voor gezinnen die het minder breed hebben. De overige eenheden worden verhuurd aan marktconforme prijzen.

De bouw van het complex, dat ontworpen is door het Amerikaanse architectenbureau KTGY Group, zal minstens twee jaar (tot 2015) in beslag nemen. Binnenkort begint de afbraak van het industriële terrein.

(nm) – Bron: News.cnet.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15075 andere jobs