Vorige

1 van 791

Volgende
Volgend artikel:

5 positieve gevolgen van Corona

Leer EHBO op je werk via e-learning

21 september 2017
Via e-learning konden we op kantoor al veel aanleren, maar EHBO via e-learning was eerder uitzonderlijk. Tot nu, want HR- en Well-being-specialist Attentia start als eerste externe dienst voor preventie en bescherming met erkende e-learning voor EHBO op het werk. Zo kun je online en op eigen tempo levensechte noodsituaties via filmpjes inoefenen op het werk of bij je thuis.
EHBO

Via levensechte noodsimulaties – bijvoorbeeld van iemand die flauwvalt in een winkel – leer je onder meer een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en eerste hulp te verlenen bij vergiftiging, verstikking, bewusteloosheid enzovoort.

Wettelijk verplicht

EHBO op de werkvloer is wettelijk verplicht, zeker in grotere bedrijven na een risicoanalyse. Het gaat om een ‘blended training’-opstelling, een combinatie van e-learning en klassikaal leren.

“Deze nieuwe digitale leervorm speelt in op de vraag naar meer flexibiliteit en efficiëntie vanwege werkgevers en werknemers”, aldus Kristel Bracke, directeur preventie en bescherming bij Attentia. “Voor het eerste theoretische deel moet je je niet verplaatsen, wat toch gauw een tijdswinst van een halve dag oplevert.”

Video

 

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine - Meer info: Attentia.be/ehbo 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14750 andere jobs