Aangeboden door EQUANS

"Een nieuwe uitdaging vind je gewoon bij ENGIE"

Werken bij ENGIE, dat betekent oplossingen zoeken voor de uitdagingen van de energietransitie. Technieker, Engineer of Manager: elke medewerker krijgt binnen het bedrijf volop kansen om de eigen loopbaan vorm te geven. Dat vertelt Geert Bogaerts, Operation Manager binnen de afdeling Industrial HVAC & Cooling Solutions North.

“Van de schoolbanken kwam ik meteen bij ENGIE terecht. Ik startte onder de vleugels van een ervaren Project Manager. ENGIE gaf me intussen de kans om een bijkomende opleiding industriële koeling te volgen. Stilaan groeide ik door en nu ben ik Operation Manager binnen onze afdeling.”

“In elke fase stond er een collega voor me klaar als ik vastliep. Een probleem op de werf? Mijn collega sprong in de auto en samen werkten we een oplossing uit. Dat kan wel tellen qua werksfeer. Daaraan merk je dat we werken als een team, niet als een verzameling losse individuen.”

Kansen binnen de ENGIE-groep

“Binnen onze groep zijn er zeer veel opportuniteiten om door te groeien, verticaal of horizontaal. Ik vind dat een enorme kracht. Dat komt door de grootte: bij ENGIE zijn 10.000 collega’s actief in techniek en engineering. Maar het heeft vooral ook te maken met de filosofie van het bedrijf. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn er binnen de ENGIE Groep zoveel mogelijkheden dat je niet ergens anders heen moet.”

“Twee van mijn teamleden stapten over van de koeling bij industriële klanten naar de koeling in de dienstensector en de kantoorgebouwen. Zo blijven die medewerkers én hun kennis binnen de groep, maar kunnen ze toch proeven van een andere job. Die troef kunnen niet veel bedrijven voorleggen.”

Zeer boeiend en innoverend

“Ik vind ENGIE een zeer vooruitstrevend bedrijf. We vertrekken altijd vanuit de noden van de klant en bedenken een oplossing die daaraan voldoet. Klanten die dat willen, helpen we aan de meest energiezuinige en -efficiënte totaaloplossingen. Zo koppelen we zonnepanelen aan een koelinstallatie met een hoog rendement en een natuurlijk koudemiddel. Eventueel voegen we er ook nog batterijen en een systeem voor warmterecuperatie aan toe. Wij leveren de service voor dat hele plaatje. Dat is zeer boeiend en innoverend.”

Team beslist zelf over de aanpak

“Wat me in mijn job aanspreekt, is dat ik niet werk vanuit een strikt takenpakket. Ik heb doelstellingen, maar bepaal zelf het pad dat ik volg. Ook binnen mijn team werken we zo. Sinds kort doen wij ook zelf de verkoop. De manier waarop we dat aanpakken, werd ons niet van bovenaf opgelegd. We hebben dat binnen het team afgesproken. Die werkwijze bevordert de groepssfeer.”

Vind je het verhaal van Geert inspirerend?

ENGIE kan ook jou laten groeien, op je eigen ritme en volgens jouw ambities!

EQUANS: 60 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Equans' jobs meteen in je mailbox.