Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 958

Volgende
Volgend artikel:

Vlaams opleidingsverlof zit in de lift

Mede mogelijk gemaakt door: Unilin

De kracht van motivatie

Laurence Maes
“De rekruteerders kwamen met een job op mijn maat. Dat had ik nog nooit meegemaakt.” (Laurence Maes van Unilin)
Onderschat nooit de kracht van motivatie. Na vele jaren en talrijke salesfuncties in de beautysector tekent Laurence Maes nu de toekomst van Unilin mee uit. “Mijn traject toont dat je veel kunt bereiken, als je maar gemotiveerd bent.”

Toen Unilin haar voor een rol als future business leader benaderde, wist Laurence Maes helemaal niets over laminaatvloeren, isolatie en andere bouwmaterialen. Ze was dan ook zeer benieuwd om het gesprek aan te gaan en te ontdekken welke meerwaarde ze de West-Vlaamse producent van onder andere Quick-Step-vloeren zou kunnen bieden.

“Ik kwam uit de wereld van de schoonheidsproducten,” vertelt ze, “dus de vraag van Unilin verraste me wel een beetje. Maar hoe meer mensen ik sprak, hoe duidelijker het werd dat we dezelfde gedrevenheid en ambitie deelden. Die persoonlijke klik heeft er mee voor gezorgd dat ik gesprongen ben.”

Job op maat

Ook de atypische rekruteringsaanpak wist Laurence te smaken. Bij de eerste kennismaking werd er niet over een concrete job gesproken, maar stonden haar interesses, drijfveren en wensen centraal. Laurence: “De rekruteerders luisterden oprecht naar mijn verhaal en kwamen nadien met een job op mijn maat op de proppen. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Het aanbod van Unilin was bovendien behoorlijk ambitieus. Als business manager zou ik de kans krijgen om een salesstrategie voor de toekomst te ontwikkelen. Dat kon ik niet laten liggen. Ondernemerschap trok mij altijd al aan, zeker in een internationale context.”

Eens in dienst groeide de ‘liefde’ voor het product snel. Ze herinnert zich dat ze tijdens de rondleiding op haar eerste werkdag met open mond naar het productieproces stond te kijken, diep onder de indruk van het technisch vernuft dat erachter schuilging. “Mijn grote vuurdoop kwam enkele maanden later, toen ik op de Batibouw-beurs samen met de vertegenwoordigers rechtstreeks met consumenten in gesprek ging. Door die ervaring wist ik welke noden er op de markt leefden, waar verbetering mogelijk was en waar nieuwe kansen lagen.”

Snel groeien

Intussen is Laurence doorgegroeid tot general manager Belux en mag ze haar plan tot uitvoering brengen. “Dat het zo snel zou gaan, had ik nooit kunnen denken”, zegt ze. “Ik ben nu niet alleen met sales bezig, maar ook met customer service, logistiek en trade marketing. Mijn traject bij Unilin toont dat je veel kunt bereiken, als je maar gemotiveerd bent. Ik zie dat ook bij mijn collega’s. Zo is er onlangs een nieuwe salesverantwoordelijke gestart die daarvoor in een technische functie zat.”

(Hermien Vanoost) - Bron: Go for happy Magazine

29 april 2021
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook