146 courses: Hotel, catering, tourism, maintenance

The course you wanted to view is no longer available. Therefore we show you some similar courses.

Wijnkennis

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Bartender

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Kok

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Kok fast track

  • course by Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Antwerp & Port of Antwerp, Online

Cateraar

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Macarons

  • course by Syntra Midden-Vlaanderen
Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant

Kok fast track

  • by Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
Antwerp & Port of Antwerp and Online
2.320

Je betaalt éénmalig voor de ganse opleiding.

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom als kok succesvol waarmaken.

Deze opleiding tot kok is bestemd voor personen die in de toekomst willen werken als kok in een restaurant. Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, warenkennis, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis.

Na afloop van het anderhalf jarige traject ontvang je een erkend getuigschrift tot het knelpuntberoep kok.

Deze opleiding tot kok wordt ook aangeboden in avondonderwijs:

  • Avondschool kok: 2 avonden per week gedurende twee cursusjaren - campus Leuven en campus Antwerpen

 

Dit traject loopt over max 1,5 jaar met 318u les

Traject horecamedewerker (142u)

Basis keukentechnologie

  • Snijtechnieken
  • fonds
  • basissauzen
  • gebonden soepen en velouté
  • bindmiddelen

Warenkennis en keukenpraktijk

  • groenten, fruit, vlees, vis... kennen en bewerken

Basis zaal

  • basisprincipes bediening
  • dekken van de tafel
  • werkzaamheden voor en na de dienst
  • zaalterminologie

Basis hygiëne en veiligheiddeze module bestaat gedeeltelijk (11u) uit zelfstudie.

  • onderhoud en reiniging
  • bacterie en temperatuurbeheersing
  • EHBO
  • brandveiligheid
  • examen

Evaluatie praktijk horecamedewerker

Wijn leren proeven

2de jaar kok (176u)

Bier leren proeven

Gevorderde warenkennis en praktijk

  • gastronomische keuken

Gevorderde keukenpraktijk

Ondernemen in de horeca

Eindproef praktijk kok

In deze opleiding wordt geen werkplekleren voorzien.

Combineer deze opleiding met 'Start je eigen zaak' en maak van je getuigschrift een diploma

Goesting om vroeg of laat als zelfstandig Kok aan de slag te gaan? Of wil je jouw ondernemingszin als toekomstig werknemer stimuleren? Wij geven je een duwtje in de rug met een praktische module die je ondernemersdroom prikkelt en concretiseert. Maak je keuze uit één van deze formules start je eigen zaak.

?? haalbaarheidsstudie van je eigen project
?? begeleiding door een ervaren ondernemerscoach
?? officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + ‘Start je eigen zaak’)
?? verschillende formules op jouw maat
?? geniet van de transitiepremie van de Vlaamse Gemeenschap

Antwerp & Port of Antwerp € 2.320(Incl.VAT) More info

Deze opleiding is een must voor iedereen die aan de slag wil gaan als kok of in de horeca wil werken. 

Daarnaast...

  • is er geen vooropleiding vereist
  • bezit je een basiskennis wiskunde 
  • spreek en schrijf je Nederlands
  • ben je minstens 18 jaar oud
  • heb je voldaan aan de leerplicht

This course is eligible for

KMO portefeuille (Flanders) Opleidingscheques