Creatief solliciteren
Vorige

1 van 77

Volgende
Volgend artikel:

Solliciteren we binnenkort allemaal zo?

Voka en VDAB organiseren speeddating met hogeropgeleide allochtonen

Op woensdag 8 maart organiseren Voka en VDAB een jobdag die zich specifiek richt op hogeropgeleide allochtonen. Het is het sluitstuk van een project van een drietal maanden. “Veel hogeropgeleiden hebben vele competenties, maar raken toch moeilijk aan het werk”, meent Tine Maes van Voka.
#

Op zich is het een vreemde tegenstelling. Veel West-Vlaamse ondernemingen kampen vandaag met openstaande vacatures die ze moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Hier gaat het vaak om hoogopgeleide medewerkers. Tegelijkertijd vinden heel wat hoogopgeleide allochtonen de weg niet naar die openstaande vacatures.

Het mentorproject @level2work van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en VDAB tracht hier wat aan te doen. Het ondersteunt hoogopgeleide allochtone werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. “Diverse allochtonen hebben de voorbije drie maanden een mentor gekregen die hen begeleidt in hun zoektocht” , vertelt Tine Maes, die het project coördineert. “Op de jobmarkt krijgen bedrijven de kans om de hoogopgeleide allochtone werkzoekenden te leren kennen.”

Feedback

Op woensdag 8 maart wordt het project met een jobmarkt afgesloten. Bedrijven kunnen er tijdens een ‘business speeddate’ persoonlijk kennismaken met de hoogopgeleide allochtone werkzoekenden die deelnemen aan het mentortraject. “De mentoren zullen tijdens de gesprekken ook aanwezig zijn en de allochtonen feedback geven. We organiseren op de jobdag ook break-outsessies. Hierdoor gaat het niet dus enkel om het solliciteren op zich, maar is het coaching-aspect evenzeer van tel”, klinkt het.

Tine Maes verwacht met het project een vijftiental West-Vlaamse werkgevers te bereiken. Bedrijven als Volys Star en LVD hebben reeds toegezegd. Langs de andere kant verwacht ze een dertigtal allochtonen. “Zij komen uit landen als Syrië, Irak of Iran, maar ook uit Oost-Europese landen als Polen of Roemenië”, aldus Maes. “Het gaat vooral om masters, en geschoold als ingenieurs of in management, HR of kwaliteitszorg. Ongeveer de helft ervan is vrouw. Allemaal ambiëren ze een job op hun niveau van scholing.”

(wv) - Meer info: www.voka.be/west-vlaanderen 

7 maart 2017

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook