Asbest - eenvoudige handelingen incl. sectorprotocol ‘veilig transport asbestafval’
- formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
- Anvers & Port d'Anvers, Malines
•Sessie 1- Degustatietechnieken: zintuigen en elementaire degustatietechnieken, werken met degustatiefiches.
•Sessie 2 - De druif als basis: verfijning van de degustatietechnieken en het effect van de druif op de wijn.
•Sessie 3 - Witte wijn: productie, stijlen en voornaamste druivenrassen, (her)kennen van enkele basiswijnstijlen.
•Sessie 4 - Rode wijn: kennis van onderscheid tussen tafelwijn, streekwijn en kwaliteitswijn, serveren en bewaren van wijn.
•Sessie 5 - Schuimwijnen: kennis van de internationale normering, etiket leren lezen, samenstelling van een wijnkelder en bewaren van wijn, serveertemperatuur.
•Sessie 6 - Combinatie van wijn en gerechten + moduleproef
De lessen gaan door dinsdagavond van 18u30 tot 22u op campus Tour & Taxis
Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in wijn en zijn kennis over wijnen wil uitbreiden.
Ook mensen die binnen hun werkgebied al met wijn omgaan of er professioneel mee willen verder willen gaan, kunnen hier terecht. Bijvoorbeeld: horecapersoneel, food & beverage managers, wijn- en drankenhandelaars, cavisten, traiteurs en voedingswinkeliers.