De opleiding start met de module keukenmedewerker. Na het beëndigen van de module keukenmedewerker kan de module hulpkok aangevat worden.
Programma: Algemene hygiëne, initiatie koude en warme keuken, dagschotels met vis, dagschotels met vlees en gevogelte, nagerechten.
Deze opleiding duurt 22 weken, 3 weken stage in een horeca zaak inbegrepen.
Uurregeling : van maandag tot en met vrijdag van 08u30 uur tot 16u.
Een eerste vereiste is dat je bij de VDAB ingeschreven bent als werkzoekende.
Je bent lichamelijk geschikt om langdurig rechtstaand werk uit te voeren. Het medisch onderzoek wordt afgenomen voor de de opleiding.
Je bent gemotiveerd om in de horeca te werken; weekends, avonden, zon- en feestdagen en je hebt een goede basiskennis van de Nederlandse taal.
Tijdens het kennismakingsgesprek (intake) wordt gepolst naar jouw school- en werkverleden, motivatie naar tewerkstelling in de horeca, enz.
Bij personen met vakkennis wordt nagegaan wat de basiskennis is (=profielbepaling) om het opleidingsprogramma samen te stellen.
Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde
Catering: het verplichte middagmaal is gratis
Roken: het is verboden te roken in het gebouw met uitzondering van de voorziene rookgedoogzone.
Werkkledij en materiaal nodig voor deze opleiding wordt gratis ter beschikking gesteld.