146 formations: Horeca, tourisme, entretien

Mocktails

  • formation par Syntra Midden-Vlaanderen

Friturist

  • formation par Syntra West
  • Courtrai

Syndicus

  • formation par Syntra West
  • Ostende
VDAB

Hulpkok

  • par VDAB
Ostende

Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring?
Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding hulpkok iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.
Als hulpkok moet je 's avonds, in het weekend en soms in onderbroken diensten werken.

Wil je ontdekken of een job als (hulp-)kok/Een job in de horeca iets voor jou is? Neem dan zeker [het digitaal infopakket](https://leren.vdab.be/course/view.php?id=1338) al eens door!


**Wat leer je?**

- hygiëneregels;
- snijtechnieken, basisbereidingen en kooktechnieken;
- samenwerken met anderen;
- salades, snacks en soepen bereiden;
- aardappel- en pastabereidingen maken;
- eenvoudige vis- vlees- groente- en nagerechten
- bistro vis- vlees- groente- en nagerechten


**Hoelang duurt de opleiding?**

De duurtijd kan variëren van opleidingsplaats tot opleidingsplaats en is te vinden onder "planning en organisatie".

De opleiding start met de module keukenmedewerker. Na het beëndigen van de module keukenmedewerker kan de module hulpkok aangevat worden.
Programma: Algemene hygiëne, initiatie koude en warme keuken, dagschotels met vis, dagschotels met vlees en gevogelte, nagerechten.
Deze opleiding duurt 22 weken, 3 weken stage in een horeca zaak inbegrepen.
Uurregeling : van maandag tot en met vrijdag van 08u30 uur tot 16u.

Een eerste vereiste is dat je bij de VDAB ingeschreven bent als werkzoekende.

Je bent lichamelijk geschikt om langdurig rechtstaand werk uit te voeren. Het medisch onderzoek wordt afgenomen voor de de opleiding.

Je bent gemotiveerd om in de horeca te werken; weekends, avonden, zon- en feestdagen en je hebt een goede basiskennis van de Nederlandse taal.

Tijdens het kennismakingsgesprek (intake) wordt gepolst naar jouw school- en werkverleden, motivatie naar tewerkstelling in de horeca, enz.
Bij personen met vakkennis wordt nagegaan wat de basiskennis is (=profielbepaling) om het opleidingsprogramma samen te stellen.
Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde


Catering: het verplichte middagmaal is gratis

Roken: het is verboden te roken in het gebouw met uitzondering van de voorziene rookgedoogzone.

Werkkledij en materiaal nodig voor deze opleiding wordt gratis ter beschikking gesteld.