146 formations: Horeca, tourisme, entretien

Mocktails

  • formation par Syntra Midden-Vlaanderen

Friturist

  • formation par Syntra West
  • Courtrai

Syndicus

  • formation par Syntra West
  • Ostende
Syntra Brussel

Kaasmeester (avond)

  • par Syntra Brussel

Je wil jezelf bekwamen als kaasspecialist? Je wil meer weten over kaasproducten?

1ste jaar

Van melk tot kaas als verkoopproduct (24u)

•Algemene warenkennis

•Fabricatie van kaas

De kaassoorten en kaasfamilies (44u)

•Kaasfamilies en soorten: appellaties, herkomst en productiemethodes

•Technische kaasbehandeling en snijtechnieken

Kaas culinair (36u)

•samenstellen kaaschotels, plateau, raclette

•koken met kaas (koud en warm)

•Kaas en wijn

•Kaas en bier

Basis hygiëne en veiligheid (25u waarvan 11u zelfstudie)

2de jaar:

Verkoop van kaas (24u)

•Verkoop van kaas

•Verpakken van kaas

•Examen

Eindproef kaasmeester

•Met eindwerkbegeleiding

Belangrijk! De lessen vinden plaats op maandagavond (18u30 - 22u00) op de campus Tour & Taxis en voor een aantal lessen op campus Ukkel.(kan een extra avond zijn)

Bezoeken aan productie en ateliers worden voorzien op zaterdagen. (+/-4 in totaal)


  • Jongeren en volwassenen die een kaasspeciaalzaak willen uitbaten
  • Uitbaters en medewerkers uit voedings- en horecazaken (restauranthouders, traiteurs, versdetailhandel en delicatessen) die specialist in kazen willen worden