1227 formations: Technique, ingénierie & production

Changemanagement

  • formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Louvain, Anvers & Port d'Anvers

AutoCAD

  • formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Anvers & Port d'Anvers, Geel, Louvain, Malines

VCA - Basis

  • formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Louvain, Anvers & Port d'Anvers, Malines, Geel, Bruxelles
SBM

IFS Food voor leidinggevenden

  • par SBM

Leer de nieuwste IFS Food-eisen en auditproces te implementeren. Cruciaal voor leidinggevenden in de voedingssector om audits te doorstaan.

Het traject bestaat uit drie lessen:

1.Het IFS certificeringsprotocol, waarbij wordt ingegaan op:

  • Doel en inhoud van het IFS Food Certificeringsproces
  • Wat moet er gebeuren voor de audit
  1. Scope van de audit
  2. Uitbestede processen
  3. Verschillende types van IFS audits
  4. Initiële audit
  5. Hercertificatie audit
  6. Follow-up audit
  7. Uitbreidingsaudit
  8. Aangekondigde – en onaangekondigde audits
  9. Auditvenster
  • Hoe ziet de audit er zelf uit
  1. Duur van een audit
  2. Verloop en agenda van een audit
  3. IFS- scoresysteem
  • Het actierapport na de audit
  1. Het actieplan
  2. Invullen van een actieplan
  3. Validatie en technische evaluatie van het actieplan

2.De eisen van de IFS Food Standaard

  • Verantwoordelijkheid van de directie
  1. Beleid en structuur
  2. Managementreview
  • Voedselveiligheids- en kwaliteitssysteem
  1. Kwaliteitshandboek
  2. HACCP- systeem
  • Personeelsmanagement
  1. Personeelszaken
  2. Training en opleiding
  • Operationele processen
  1. Specificatiebeheer
  2. Productontwikkeling
  3. Inkoop
  4. Verpakking
  5. Omgevings- en bouweisen
  6. Reiniging, desinfectie en afvalbeheer
  7. Ongediertebestrijding
  8. Ontvangst, opslag en vervoer van goederen
  9. Traceerbaarheid, allergenenmanagement en voedselfraude
  • Maatregelen, analyses en verbetering
  1. Interne audits
  2. Product en procesanalyses
  3. Productvrijgave en controle van hoeveelheden
  4. Klachtenbeheer, Recall
  5. Beheer van non- conformiteiten en corrigerende maatregelen
  • Food defence

3.Case studies

  • HACCP
  • Food Fraud analyse
  • Interne audits
  • Corrigerende maatregelen


Deze opleiding is ideaal voor leidinggevenden, kwaliteitsverantwoordelijken, team managers, interne auditoren, productie- en personeelsverantwoordelijken, onderhoudspersoneel en directieleden binnen de voedingssector.

Cette formation est éligible pour

KMO portefeuille (Flandres)