Ventilatieverslaggever
- formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
- Malines
Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Deze kooktechniek werd door onze voorouders reeds jarenlang toegepast en maakt deel uit van de culinaire traditie in de hele wereld. Door fermentatie krijgt voeding een uitgesproken en unieke smaak. De gezondheidsvoordelen, die krijg je er zomaar bij. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basisprincipes van fermenteren, de verschillende mogelijkheden van fermenteren, hoe je infecties voorkomt en een geslaagde fermentatie tot stand brengt.
2 inspirerende workshops (2x 3u) waarin volgende topics aan bod komen:
Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld, u moet enkel onderstaande meenemen:
– Vijf schroef- of beugelbokalen waarvan twee met inhoud van ongeveer 300ml en drie met een brede nek en inhoud van ongeveer 500ml.
Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders,&, 8230; Foodies met professionele ambities zijn uiteraard ook welkom.