1227 formations: Technique, ingénierie & production

Changemanagement

  • formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Louvain, Anvers & Port d'Anvers

AutoCAD

  • formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Anvers & Port d'Anvers, Geel, Louvain, Malines

VCA - Basis

  • formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Louvain, Anvers & Port d'Anvers, Malines, Geel, Bruxelles
Syntra West

EVW PRO: Trends en nieuwigheden in de wijnwereld

  • par Syntra West
Bruges
103

Ontdek wat de toekomst van wijn brengt. Van nieuwe druivenrassen tot duurzame trends en innovatieve stijlen – blijf mee met de evolutie van de wijnwereld.

Duurzaamheid & klimaatverandering

  • Impact van klimaatopwarming op wijnbouw en stijl
  • Nieuwe teelttechnieken en adaptieve druivenrassen
  • Evolutie van biologische, biodynamische en regeneratieve wijnbouw

Nieuwe wijnregio’s & druivenrassen

  • Ontdekking van opkomende wijnlanden en onbekende terroirs
  • Kennismaking met hybride en resistente druivenrassen
  • Veranderende geografische grenzen van wijnproductie

Technologische innovaties

  • Moderne vinificatietechnieken en fermentatie-experimenten
  • Gebruik van AI, data en precisielandbouw in de wijngaard
  • Alternatieve rijping, minder interventie en nieuwe stijlen

Veranderend consumptiegedrag

  • Evolutie in smaakvoorkeuren en drinkmomenten
  • Groei van alcoholarme en alcoholvrije wijncategorieën
  • Storytelling en beleving als deel van de wijnervaring

Nieuwe vormen van verpakking & distributie

  • Van bag-in-box tot blik en bric: duurzaamheid versus perceptie
  • Circulaire verpakkingen en logistieke voordelen
  • De toekomst van glas in een veranderende markt

Visie op de toekomst van wijncultuur

  • Hoe blijft wijn relevant voor nieuwe generaties?
  • De rol van innovatie en authenticiteit in wijncommunicatie

Bruges € 103(TVA incluse) Plus d'informations

Deze opleiding is bedoeld voor wijnprofessionals, sommeliers, horecamedewerkers, aankopers en gepassioneerde wijnliefhebbers met basiskennis van vinificatie- en degustatietechnieken.