116 formations: Artisanat

Bakker

  • formation par NHA Afstandsonderwijs
  • En ligne

Slager

  • formation par Syntra West
SyntraPXL

Bean to bar: zelf chocolade maken

  • par SyntraPXL
Hasselt
195

Stap in de wereld van cacaobonen en leer hoe je deze omtovert tot luxe chocolade. Deze opleiding biedt een diepgaande kijk op het volledige proces van bean to bar.
Onder begeleiding van onze ervaren chocolatier Davy Asnong krijg je hands-on ervaring met elke stap, van het roosteren van bonen tot het temperen van chocolade.

Wat Ga Je Leren?
- Cacaobonen Selecteren: Begrijp de verschillende soorten cacaobonen en hun unieke eigenschappen.
- Roosteren en Walsen: Beheers de kunst van het roosteren en walsen om de perfecte smaakprofielen te bereiken.
- Concheren en Tempereren: Ontdek de technieken om de textuur en glans van jouw chocolade te perfectioneren.

Voor opleidingen in de sector horeca & voeding kan je annuleren tot 7 dagen vóór de startdatum. Nadien is geen terugbetaling mogelijk, noch voor het inschrijvingsgeld, noch voor de grondstoffen (zie Algemene voorwaarden | SyntraPXL).

Hasselt € 195(TVA incluse) Plus d'informations

Enseignants

Davy Asnong