Asbest - eenvoudige handelingen voor technische installateurs
- formation par Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
- Malines, Anvers & Port d'Anvers
Koffie is meer dan een ochtendritueel – het is vakmanschap. In deze praktische opleiding Barista Skills leer je alles over specialty coffee, de oorsprong van de boon, het brandproces en de perfecte extractie.
Je krijgt inzicht in wat een goede espresso maakt en oefent met melkopschuimen en latte art.
In deze cursus leer je alles kneepjes over het branden, het zetten en het degusteren van koffie.
Je wordt ingewijd in het extractieproces van espresso. Onze docent-barista traint je in het branden van koffie en het gebruik en het onderhoud van koffiemachines.
We leren je een belangrijk onderdeel van de barista-opleiding: het herkennen van kwaliteit. Je bestudeert de verschillende aroma’s en je kan die thuisbrengen op een uitgebreid smaakpalet. Na de opleiding weet je welke toets nog ontbreekt, of je de melk verder moet schuimen en wat je nog moet bijstellen aan de machine zodat je uiteindelijk de perfecte koffie zet.
Tijdens deze intensieve en praktijkgerichte opleiding leer je onder meer:
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die:
wil starten als barista in een koffiebar of horeca
zijn koffiekennis wil professionaliseren
Cross Roast