146 courses: Hotel, catering, tourism, maintenance

The course you wanted to view is no longer available. Therefore we show you some similar courses.

Wijnkennis

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Bartender

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Kok

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Kok fast track

  • course by Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
  • Antwerp & Port of Antwerp, Online

Cateraar

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online
Syntra Midden-Vlaanderen

Frituuruitbater

  • by Syntra Midden-Vlaanderen
Sint-Niklaas
399

Om onze traditie te blijven bewaren én om onze kwalitatieve voorsprong te behouden, heeft de sector nood aan vakbekwame frituristen, die zich kunnen wapenen tegen de concurrentie van de fastfoodketens.
Wil je graag een frituur openen of uitbouwen ( in een vast pand of ambulant ) , dan biedt de opleiding 'Frituuruitbater'  je de noodzakelijke basiskennis.
 
In deze opleiding krijg je meer info over een frituur openen, de vergunningen, de hygiëne, de infrastructuur van een frituur, … De theorie rond warenkennis en grondstoffen ( aardappelen , oliën en vetten , bijproducten ) wordt aangevuld met heel wat pratijklessen , die eigenlijk het belangrijkste onderdeel vormen van deze beroepsopleiding.
 

Deze avondopleiding bevat 14 sessies met volgende thema’s met volgende modules:
 
module grondstoffen en warenkennis 28u
  • Aardappel: aankoopcriteria , aardappelvariëteiten , kwaliteitscontrole (etikettering, stockering, bekwaammethoden) oliën en vetten : soorten (oliën, geharde vetten, dierlijk, plantaardig) , temperaturen (voorbakken, afbakken) , frituurtesten , verversen bijproducten en sauzen : snacks (benamingen, assortiment, leveranciers) , sauzen (soorten, bewaren, hygiëne, verdeelsystemen) , toegelaten bereidingen (stoverij, goulash)
  • Praktijk warenkennis en grondstoffen 
    Frieten, sauzen en bijproducten, bereidingen (stoverij, goulash, balletjes in tomatensaus)
  • moduleproef
 
Toegepaste bedrijfsvoering voor de friturist 28u
 
  • Infrastructuur & inrichting
    Uitrusting: koeling & diepvries , friteuse, bain-marie, microgolfoven , bakplaat, fornuis , afwasruimte inrichting: plaatsing van de toestellen , werkvolgorde , verlichting en verluchting
  • kostenstructuur en basis bedrijfsvoering: ambulante handel en leurkaart , bouwvergunning & plaatsen langs openbare weg, uitbatingsvergunning, verzekeringen, sociale wetgeving , btw – reglementering : forfaits, kostprijsberekening
  • commercieel beleid: frietkotcultuur en marketing 
  • Hygiëne en HACCP: Hygiënegids van de friturist , brandpreventie en brandveiligheid , ehbo , persoonlijke hygiëne
  • moduleproef

Eindproef (2u)

Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Sint-Niklaas € 399(Incl.VAT) More info

Deze opleiding staat open voor allen die op een professionele manier aan de slag willen in een (eigen) frituur of een frituur openen.

This course is eligible for

Opleidingscheques Vlaams opleidingsverlof (VOV) Betaald educatief verlof (BEF)