Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto
We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
En ja, dat heeft Vincent Florizoone, chef-eigenaar van het Nieuwpoortse restaurant Grand Cabaret, goed begrepen. Nu het hoogseizoen aan de kust voor de deur staat, hoopt hij met een persoonlijke videoboodschap bekwaam keukenpersoneel te vinden voor zijn keuken.
“Ik wil op deze manier mijn oproep een persoonlijker cachet meegeven en jonge mensen laten kennismaken met de ambiance van onze zaak”, verduidelijkt Florizoone. “Facebook en YouTube worden door heel wat mensen bezocht, dus ik hoop snel geschikte en enthousiaste kandidaten te vinden.”
Wie zich geroepen voelt, kan zijn/haar kandidatuur sturen naar info@grandcabaret.be.
Ook sterrenchef Sergio Herman zoekt op dit moment trouwens energiek personeel via Facebook en Twitter voor zijn resto- & loungebar Pure C. Geïnteresseerden kunnen terecht op syrco@pure-c.nl of @restopurec (Twitter).
                           
Na zijn studies aan de hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge) startte Vincent Florizoone (°1979) zijn professionele loopbaan in het Brugse restaurant De Snippe. De echte klappen van de haute cuisine-zweep leerde hij kennen bij het driesterrenrestaurant Bruneau te Brussel. Na een tussenstop bij restaurant Michel in Groot-Bijgaarden trok de jonge West-Vlaming naar Italië om er aan de slag te gaan in het befaamde driesterrenrestaurant Don Alfonso 1890 in Sant’Agata aan de Golf van Napels.
In 2006 opende de toen 28-jarige chef zijn eigen zaak: ‘Petit Cabaret’ in Veurne. Een jaar later sleepte hij de ‘Trophée Champagne Jacquart Grand Prix de Belgique’ in de wacht. In 2008 beloonde het magazine Smaak hem met een “Smaakster’.
Sedert 2008 baat Vincent de Grand Cabaret te Nieuwpoort uit. Als jong keukengeweld combineert hij nieuwe keukentrends en -technieken met respect voor traditie en cultuur. In 2009 gaf Weekend Knack hem de prijs voor ‘fijnste inventieve gastronomie’. Zelf omschrijft Vincent zijn verrassende creaties als ‘trendy food’.
(kv)                            
9 mei 2011We vroegen Johan Gilbert (38) uit Leuven hoeveel hij verdient ...
Gezien het grote succes van 'Mijn Restaurant' op vtm vroegen we John Haenebalcke, leraar aan de Hotelschool in Gent en eigenaar van z'n eigen zaak, hoe je een succesvol restaurant kan uitbaten.
Peter Goossens, chef-kok van het Hof van Cleve en jurylid van 'Mijn Restaurant' op VTM, verklapt aan Jobat zijn beroepsgeheim. Koken is een harde stiel ...
Tim Meuleneire (26), eigenaar en chef van sterrenrestaurant De Koopvaardij in Stabroek, is uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2010’. Maar culinaire erkenning is geen garantie voor financieel succes. “Een bord kopen, kost al 30 euro.”
Belgische werkgevers organiseren weer volop fysieke events of teambuildings. Al komen tijdens zulke events ook best inhoudelijke kwesties aan bod.
Thuiswerken is standaard geworden voor veel kantoormedewerkers. Toch zijn er nog veel vragen over deze trend...
Gelijk loon voor gelijk werk, het is een Europees basisbeginsel. Daarom keurde de EU de Pay Transparancy richtlijn goed. Maar wat betekent dat nu concreet?
Met zijn logo en hip pand heeft The Dive, het nieuwe opleidingscentrum van Unilin, wat weg van een discotheek. Waarom is The Dive zo’n opmerkelijk initiatief?
Er zijn technische jobs die minder in de kijker lopen, maar toch heuse knelpunten zijn! Zoals deze zes...