168 formations: Horeca, tourisme, entretien

Keukenmedewerker

  • formation par VDAB
  • Vilvorde - Zaventem, Anvers & Port d'Anvers, Ostende, Hasselt

Kok

  • formation par NHA Afstandsonderwijs
  • En ligne

Bierkennis

  • formation par NHA Afstandsonderwijs
  • En ligne
Syntra West

Kok - voltijdse dagopleiding

  • par Syntra West

Van keukenmedewerker tot gastronomische kok - de opleiding voor ambitieuze koks in wording.

Je hebteen volle dag les op Maandag, Dinsdag en Donderdag.

1. Kookvaardigheden vanaf de basis

- Basis snijtechnieken, kookmethodes en basistechnieken.

- Werken met ingrediënten en het opstellen van menu’s.

- Keukenorganisatie en hygiëne volgens de HACCP-normen.

2. Hospitality

- Gastheerschap, hoe omgaan met gasten

- Hoe de gasten een onvergetelijke beleving geven

3. De wereld van horeca ondernemen

- Van idee naar concept: hoe start je jouw eigen zaak?

- Basisprincipes van kostenberekening, inkoop en prijszetting.

- Klantgerichtheid, gastvrijheid en marketing voor horeca.

4. Inspirerende gastsprekers

- Ervaren horecaondernemers delen hun kennis en praktijkervaring.

5. Praktijkproject: proefrestaurant of concept

- Samen met je medecursisten zet je een proefrestaurant of ander horecaconcept op. Je neemt zelf het heft in handen: van de keuken tot de bediening, en van organisatie tot uitvoering.




Deze opleiding is perfect voor:

• Mensen zonder horeca-ervaring die een carrière in de horeca willen starten.

• Personen die hun passie voor koken willen combineren met ondernemerschap.

• Starters of carrièreswitchers die praktische ervaring willen opdoen in een realistische omgeving.

• Iedereen die de basis van koken wil leren én droomt van een eigen horecazaak.


Cette formation est éligible pour

KMO portefeuille (Flandres)