Desembrood: smaakvol, gezond en met een stevige bite
- course by Syntra Antwerpen & Vlaams-Brabant
- Leuven, Antwerp & Port of Antwerp
1. Kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) - docent: Bernard Van den Haute
Definitie van kwaliteit, geschiedenis van kwaliteit, ontwikkeling van een kwaliteitssysteem, kwaliteitsbepaling.
2. Terugkoppeling naar kernactiviteiten - docent: Bernard Van den Haute
Sleutelconcepten bij kwaliteit: planning en rapportering, organisatie, stroomschema's, primaire en secundaire processen, time management en functieomschrijvingen, leiden van een kwaliteitsteam, de functie van kwaliteitsmanagement, ...
3. Procesbeheersing - docent: Bernard Van den Haute
Opstellen en opbouw van een kwaliteitshandboek, beheer van documenten, directieverantwoordelijkheid, review en doelstellingen, HRM, intake, evaluatie en sturing. Management van de middelen. Meetapparatuur & kallibraties. Inkoop, beheersing non-conformiteiten & corrigerende en preventieve maatregelen, ontwerp & ontwikkeling, ...
4. Kwaliteitstechnieken - docent: Dominique Cool
De verschillende kwaliteitstechnieken worden uitgelegd aan de hand van een kwaliteitsplanning (APQP) waarbij Design-FMEA en Process-FMEA de start vormen om een gedegen Control-Plan (beheersplan) uit te werken. Bij de uitwerking van deze zijn technieken zoals SPC en statistiche geschiktheidstudies evenals Meetsysteemanalyse (MSA) onontbeerlijk. Wanneer het alsnog fout loopt kunnen probleemoplossende technieken soelaas bieden.
In dit verhaal komen nog enkele technieken aan bod zoals Design of Experiments, poka-yoke, 5 Why's, flow-charts, Characteristics-matrix, QFD, Ishikawa, foutboomanalyse, opsporen van variaties, ...
5. Beleid: uitvoeren en controle - docent: Bernard Van den Haute
Auditoren, kwaliteitsaudit/-nulmeting, klantentevredenheid.
6. Strategie - docent: Bernard Van den Haute
Missie, visie en strategiescenario's, integrale kwaliteitszorg, kosten van niet-kwaliteit tot ISO, van KPI naar balanced scorecard, EFQM.
De opleiding kwaliteitscoördinator richt zich tot: