Deze opleidingen bestaat uit de volgende modules:
Basis ijsbereidingen
- inleiding
- materiaal
- productkennis
- Basis ijsbereidingen
- Geturbineerde ijssoorten
- Sorbets
- Fruitmixen en purees verwerken in ijs
- Basis afwerking en garnering
- Bewaring en verpakking
Basis hygiëne en veiligheid
- HACCP
- Onderhoud en reiniging
- Bacterie- en temperatuurbeheersing
- EHBO
- Brandveiligheid
- Praktijk EHBO
- Praktijk brandveiligheid
Ijsspecialiteiten - en taarten
- beheer en organisatie atelier
- Praktijk ijsspecialiteiten en -taarten
- Beslagen en degen
- Vullingen en crèmes
- Garneringen
- (eenpersoons-) ijstaarten
- Afwerkingen
- Ijspralines
- Consumptie-ijs (ijs op een stokje, candybars,sandwich, …)
- ijsdranken (Milkshakes, granita, Frappé’s, ...)
- ijssoufflés
- Verpakken en bewaren
Eindproef
Extra mogelijkheid tot volgen van volgende module:
Ijsbereider als ondernemer
- Visie en strategie van de onderneming
- Doelgroep en marktonderzoek
- Trends in de markt
- Verantwoord ondernemen
- Futureproof ondernemen
- Duurzaamheid in de eigen onderneming
- Samenwerking
- Wetgeving en administratie
- Vestigingsvoorwaarden
- BTW
- FAVV
- Personeelsbeleid
- Sociale wetgeving
- Welzijn en veiligheid
- Selectie en opleiding
- Productassortiment en prijszetting
- Verkoop
- Imago en huisstijl
- Etalage- en winkel- of salonbeheer
- Klantenbinding
- Verkooptechnieken
- Aankoopbeheer
- Kassabeheer
Start me up voor de startende ondernemer
Dit traject wordt met de start me up coach bepaald.
OF
Dieetijs en alternatieve ijsbereidingen
Praktijk dieetijs en alternatieve ijsbereidingen:
- Suikervrij ijs
- Lactosevrij ijs
- Glutenvrij ijs
- Lightijs
- Vegan ijs
- Yoghurtijs
- …
Opgepast! Deze modules zijn NIET verrekend in het traject!
Contacteer de productmanager of cursusbegeleider voor meer info.