5 op 10 eten al 6 jaar dezelfde lunch
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Dr. Charles Wysocki van het Monell Chemical Senses Center in Philadelphia verklaart dat veel van de problemen en irritaties samenhangen met verwachtingen die werknemers hebben. “Werknemers verwachten helemaal niet op kantoor te worden geconfronteerd met dezelfde aroma’s waar ze op restaurant ook mee te maken krijgen.”
Gevraagd naar de ergste zaken die medewerkers als lunch kunnen meebrengen, blijken vis en eieren veruit het ergste. Volgens Charles Wysocki is de reden logisch: “Eieren en vis hebben een sterke zwavelzuurgeur dat in het algemeen door vele mensen als erg onaangenaam wordt ervaren.”
Een rondvraag bij Bloomberg Businessweek leverde naast eieren (1) en vis (2) de volgende ‘not done’-etenswaren op: gehaktbrood (3), spruitjes (4), gestoomde bloemkool (5), gyros (6), curry (7), alles met look en ajuinen (8), schimmelkaas en andere ‘stinkkazen’ (9), tofu (10) en zuurkool (11).
Onaangename geuren zijn volgens Dr. Brian Wansink, auteur van “Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think”, niet het enige probleem dat naar boven komt wanneer de lunch achter de pc op kantoor wordt opgegeten. “Mensen eten heus niet meer calorieën als ze aan hun bureau eten, maar ze genieten zo wel degelijk minder van hun eten.” Dat leidt volgens Wansink tot een zeker gevoel van ontevredenheid, waardoor werknemers nadien meer gaan snacken om dat ‘lege gevoel’ te compenseren.
Kortom, neem af en toe de tijd om rustig in de refter met je collega’s te gaan eten. Daardoor ga je nadien niet alleen minder snacken, maar krijg je ongetwijfeld ook een meer ontspannen gevoel!
(nm) – Bron: Businessweek.com
1 augustus 2017Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Het merendeel van de bureaus – zowel op kantoor als thuis – ziet er hetzelfde uit: een houten tafelblad met daarop wat papieren, een computer met klavier en misschien zelfs een bureaulampje. Kortom: saai!
Bacteriën kan je niet zien. Gelukkig maar, want anders zou je niet meer gaan werken.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen...
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Druk, druk, druk … Een werkdag zit propvol, en dus eten we maar snel iets achter onze computer. Geen goed idee, zegt Jobat. Waarom niet?
Wil je zonder zorgen je vakantie tegemoet en ook ná je verlof nog even ongestoord nagenieten? 5 tips om stressvrij de kantoordeur achter je dicht te trekken.
Een loonsverhoging vragen aan je werkgever blijft lastig, zeker als young graduate. Maar wat als je het echt verdiend hebt?