Tips voor een succesvolle deelname aan onze Jobat jobbeurs

In de dynamische wereld van werving en selectie is een jobbeurs een cruciale kans om talent aan te trekken. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw deelname succesvol is?

Ontdek de essentiële aanpak voor uw aanwezigheid op onze jobbeurs. Van het creëren van een aantrekkelijke beursstand tot het bieden van een authentieke inkijk in uw bedrijfscultuur en het voorbereiden van doeltreffende vragen. Deze tips kunnen u helpen om potentiële kandidaten te overtuigen en een blijvende indruk achter te laten.

1. Het oog wil ook wat

Op een jobbeurs bent u niet alleen. Probeer daarom op te vallen. Zorg ervoor dat potentiële kandidaten uw beursstand herkennen én vinden. Gebruik ‘in het oog springend’ promotiemateriaal dat de bezoeker overtuigt om naar uw stand te komen en maak zeker gebruik van uw logo en huisstijlkleuren om de aandacht van voorbij wandelende nieuwsgierigen te trekken.

2. Zorg voor een aandenken

In een online vacature zorgt u helemaal beneden voor een call-to-action. Op een fysiek event, zoals een jobbeurs, kan u leuke en originele gadgets uitdelen aan geïnteresseerden. Kies een gadget dat uw bedrijf typeert en kandidaten aanspreekt. Deze gadgets zorgen bovendien voor uw aanwezigheid bij thuiskomst. Een toegankelijke manier om top of mind te blijven bij kandidaten.

3. Actief aanwerven

Als u de moeite doet om een stand op een jobbeurs uit te werken, is het van cruciaal belang dat alles klopt, van de uitstraling van de stand tot uw medewerkers die aan uw stand staan. Neem een actieve houding aan en zorg ervoor dat de medewerkers die u inschakelt, de kandidaten met open armen ontvangen en enthousiast vertellen over de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Voor een gevarieerde aanpak, combineer leden van uw HR-team met andere collega’s.Ontdek in welke steden we allemaal aanwezig zijn! - Een overzicht van onze eerstvolgende jobbeurzen vindt u hier!

4. Laat zien wie u écht bent

Bedrijfsvideo’s, websites en sociale media geven vaak een goed beeld van de bedrijfssfeer. Maar op een jobevent kan u écht tonen wie u bent. De virtuele afstand verdwijnt volledig wanneer u persoonlijk aanwezig bent. Laat uw enthousiasme zien en wees niet bang om een authentieke kijk te geven in de cultuur van uw bedrijf. Zorg ervoor dat bezoekers aan uw stand een duidelijk beeld krijgen van de interne werkomgeving en speel natuurlijk uw sterke punten uit.

5. Voorbereiding is key

Een jobbeurs vergt grondige organisatorische voorbereiding. Het is niet alleen belangrijk om, zoals eerder genoemd, een aantrekkelijke stand te hebben, maar ook de juiste inhoud is cruciaal. Bereid daarom vragen voor die potentiële talenten zullen aanspreken. Zorg nadien ook voor een vlot contact bij eventuele vragen of sollicitaties.

Benieuwd naar meer?

Ontdek in onze gids nog meer waardevolle tips om van uw deelname een succes te maken!

gids standhouders
Download onze gids ‘Tips voor een succesvolle beursdeelname’

.

* U kan u op elk moment uitschrijven voor deze berichten. Meer informatie omtrent de verwerking van persoonsgegevens vindt u in ons privacybeleid: https://www.jobat.be/nl/privacy-policy

Gerelateerde artikels
EMPLOYER BRANDING
Go for happy 2.0: Xperience Lab verbindt en versterkt bedrijven
Lees meer
CASE
Sharp werft succesvol Project Engineers dankzij strategische digitale mediamix
Lees meer
BLOG
Jobat aanwezig op Afstudeerbeurs Gent 2023
Lees meer