IVM spreekt lokaal talent aan voor zijn vacature

De Intergemeentelijke opdrachthoudende Vereniging voor huisvuilverwerking Meetjesland (IVM) zocht lokaal naar een ‘projectmedewerker recyclageparken’. We goten hun vacature en bedrijfscultuur in een aantrekkelijk artikel.

Hoe zoekt u lokaal naar een projectmedewerker recyclageparken? Mogelijks hebben heel wat kandidaten a priori wat vooroordelen over het werken voor een recyclagepark. Hoe overtuigt u lokaal talent dan toch van de boeiende functie-inhoud en de aangename werksfeer?

Giet uw vacature in een aantrekkelijke testimonial

IVM koos daarom voor de oplossing ‘Werkgever in mijn buurt’. Hierbij kwamen onze journalist en fotograaf langs op de werklocatie en werd een interview afgenomen met Wim Goethals, teamverantwoordelijke milieu en duurzaam materialenbeheer.

Wim vertelde over zijn job, over de openstaande functie en over het werken bij IVM. Zo komen lezers te weten dat de job als projectmedewerker een grote maatschappelijke impact heeft. We goten dit verhaal in een aantrekkelijk artikel en lieten het verschijnen op een halve pagina in Het Laatste Nieuws editie Eeklo.

Om geïnteresseerde kandidaten in een handomdraai naar de vacature te leiden, voegden we een QR-code toe met link naar de jobposting op Jobat.be.

Digitaal verscheen het artikel ook op HLN.be in de buurt – regio Eeklo. Via een ‘native aanjager’ (dit is een blokje in het nieuwsoverzicht) werd het gericht getoond aan lokaal talent in de betreffende regio. Aan het eind van het artikel voegden we eveneens de link toe naar de vacature op Jobat.be.

In totaal kwam de native aanjager 200.000 keer in beeld en genereerde die maar liefst 343 clicks op het artikel.

Lees het volledige artikel hier: www.hln.be

Een gepersonaliseerde Facebook-advertentie, die we ook gericht toonden aan lokale profielen, leverde bijkomend verkeer op naar het artikel op HLN.be: 1.304 extra clicks.

Tot slot verscheen de concrete vacature in een Full Network Job-formule op Jobat.be. Dankzij de testimonial werd de vacature 775 keer bekeken en stuurden 6 kandidaten hun sollicitatie in.

Met welk verhaal en welke vacature wilt u lokaal talent aanspreken?

Laat het ons weten en wij schieten in actie! Contacteer uw vaste Jobat-adviseur of bel 02 467 48 00.

Gerelateerde artikels
TALENT DRIVERS
Aantrekken én behouden van werknemers in de ICT
Lees meer
BLOG
6 slimme tips voor het schrijven van vacatureteksten
Lees meer
CASE
PepsiCo zoekt kraks met een passie voor chips
Lees meer