Helan zet zich met unieke videocampagne pal in de werkgeversspotlight

De juiste mensen binnenbrengen in uw bedrijf, dat is een hele uitdaging. Zo ook voor Helan, de welzijnsgroep (Helan Thuiszorg, Helan Kinderopvang, Helan Onafhankelijk ziekenfonds, Helan Huishoudhulp, Heyo) die dat vorig jaar ontstond uit de fusie van Partena en OZ. Maar dankzij een bijzondere manier van storytelling in tekst, beeld én video lukte het Helan om zichzelf in de kijker te zetten. Met resultaat!

Helan is een werkgever met ambitie. In januari 2022 fuseerden Partena en OZ tot de nieuwe welzijnsgroep. Er was ruimte voor teamuitbreiding en behoefte aan versterking, en daarom zocht Helan contact met EBC Studio van Jobat. Het doel: de naamsbekendheid van Helan als werkgever vergroten. Hierbij werd ingezet op een Talent Value Partnership met een strategisch drieluik van tekst, beeld en video.

1. Inspiratiefase

EBC Studio bedacht twee sterke verhalen die via nieuwstitels verspreid konden worden. Daarin integreerden we ook een video. Twee sterke call-to-actions verwezen de lezer naar de jobwebsite van de klant. Het eerste artikel draaide rond de verschillende carrièremogelijkheden bij Helan. Werken is immers geen kwestie van takenlijstjes afstrepen, maar mensenlevens beter maken. Bij Helan kun je het verschil maken in iemands leven. Waardevolle én inzichtrijke content! Het tweede artikel draaide rond een nieuwe en gedurfde term: ‘musturberen’. Dat is een ander woord voor ‘jezelf te veel druk opleggen’ waardoor je mogelijk in een burn-out belandt. Daarna stuurden we het onderwerp richting Helans visie op welzijn. Met deze artikels werd vooral de naamsbekendheid bevorderd.

Jobat EBC Studio zette de campagne kracht bij door een awarenessvideo te maken over de carrièremogelijkheden bij Helan en de impact die het fonds daarmee maakt op zijn medewerkers. Het is méér dan een gewoon ziekenfonds. De video verspreidde we via social media en onze nieuwstitels op Mediahuis en DPG Media. De korte versie van de video werd ook als aanjager ingezet voor de eerder geplaatste artikels.

2. Activatiefase

Met de verzamelde data uit de inspiratiefase ging Jobat EBC Studio over op activatie. Dat betekent dat er een retargeting van de doelgroep gebeurt: bezoekers worden naar de jobwebsite van Helan geleid, zodat daar meer traffic ontstaat. We gebruikten het campagnemateriaal dat eerder al ontwikkeld was, maar trokken het nog verder door voor meer uniformiteit en herkenbaarheid. In de tekst en call-to-action stonden steeds de troeven van Helan als werkgever in de kijker. De content verspreidden we via Google Ads, social media en via onze nieuwstitels.

De campagne liep gedurende twee maanden. In totaal werd er tijdens de inspiratiefase maar liefst 21.127 keer geklikt op het artikel en kwamen ze 2.674.277 keer in beeld. Tijdens de activatiefase van de campagne behaalden we 29.991 clicks richting de jobsite van Helan. Met andere woorden: meer dan de moeite waard!

Interesse in een campagne op maat, net zoals Helan?

We helpen u graag verder!
Neem vandaag nog contact op met Maarten Verstappen via maarten.verstappen@jobat.be.

Gerelateerde artikels
CASE
200 nieuwe mensen vinden: EBC Studio maakte het waar voor G4S
Lees meer
CASE
De zoektocht van vind!
Lees meer
CASE
De moeilijke zoektocht van Juttu naar geschikte kandidaten
Lees meer