514 courses: Education & training

Oekraïens

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Soft Skills

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Vietnamees

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Somalisch

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Sloveens

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Servisch

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online

Noors

  • course by NHA Afstandsonderwijs
  • Online
Syntra West

Horeca booster - keuken

  • by Syntra West

Volg de snelle weg naar horeca-expertise in twee dagen!

Inleiding

Waarom deze opleiding, welke docenten komen er aan bod?


Praktisch gebeuren in de keuken


  • Competenties die aan bod komen – keuken:
    • De cursist kan de basis van mis en place in de keuken uitvoeren
    • De cursist kan op een veilige en hygiënische manier in de keuken meehelpen
    • De cursist weet bij welke persoon in de keuken hij zich mag melden bij vragen
    • Hygiëne, schoonmaak en veiligheid:
      • Werkt hygiënisch en veilig in de keuken: leeft regels na i.v.m. beroepskledij, handenhygiëne en persoonlijke hygiëne
      • Zorgt ervoor dat de eigen werkplek bedrijfsklaar is voor de werkzaamheden
      • Houdt de (eigen) werkruimte ordelijk en net tijdens de werkzaamheden
      • Helpt mee de (eigen) werkplek schoonmaken na de dienst
      • Helpt samen met de andere medewerkers de keuken schoonmaken na de dienst
    • Gebruik van materieel, gereedschap en toestellen:
      • Kan een demi-chef of chef mes gebruiken voor het toepassen van basis snijtechnieken(focus veiligheid):
        • de diverse messen kunnen herkennen
      • Kan keukensnijmachine gebruiken: aandacht voor voorzorgsmaatregelen bij werken met snijmachine
      • Kan keukentoestellen in functie van de bereidingen gebruiken: fornuis, oven, blender, ...
    • Voorraadbeheer:
      • Meldt spontaan voorraadtekort i.f.v. de geplande (eigen) werkzaamheden:
        • inzicht hebben in de opbouw van de voorraad
        • principe FIFO (elementair)
      • bewaarinstructies van de basis-grondstoffen opvolgen
      • Mise en place
      • Kan recepturen lezen en klaarzetten/afwegen
      • Kan groenten en fruit schoonmaken
      • Kan versheid van producten bepalen
      • Leert werken met een spuitzak

Rollenspel keuken

De groep wordt onderworpen aan een interactief rollenspel (eventueel in combinatie met zaal/bar. Beheersen de cursisten de competenties?


HACCP

  • Algemene info over de tewerkstelling binnen de horeca (regelgeving, contract, …)
  • Allergenen en HACCP normen in de keuken en zaal

Feedback moment en bijsturing

Dit gebeurt onder begeleiding van de docenten en ze worden bijgestuurd bij problemen.


On request More info

Deze opleiding helpt je in je eerste stappen in de horeca en is specifiek gericht op zowel jobstudenten, flexi-jobbers en werkzoekenden.