Van lunchen achter je pc word je dikker
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
De survey, die werd uitgevoerd bij 2.000 mensen, toont aan dat werknemers weinig creatief zijn wat betreft hun middagmaal. Ongeveer de helft van de ondervraagden eet al zes jaar lang ’s middags hetzelfde. Zeven op de tien van die mensen gaven bijgevolg toe dat hun lunch nogal saai is. Een simpele boterham met kaas is veruit de populairste ‘saaie lunch’. Maar ook een broodje met ham of kip doen het niet slecht.
Van de 2.000 werknemers die aan het onderzoek deelnamen verklaarde 70% iedere dag een lunchpakket mee te nemen, 17% koopt zijn lunch in een broodjeszaak of supermarkt en ongeveer 10% gaat naar de personeelskantine.
“Vooral uit gemak en gewoonte eten mensen iedere dag hetzelfde”, aldus een woordvoerder van Whole Foods Market. Opmerkelijk: meer dan een op de twintig geeft zijn partner de schuld van de eentonigheid in zijn lunch …
(nm) – Bron: Dailymail.co.uk
24 mei 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Eten achter je computer is geen goed idee. Het ideale moment om je Facebook te checken of de internetkrant te lezen, dat wel. Maar je wordt er wel dikker van waarschuwen diëtisten.
Een half uurtje je bureau verlaten, maakt je een pak productiever. Daarom geeft Jobat je 7 tips voor de perfecte lunchpauze. Smakelijk!
Werknemers die de lunch overslaan, zijn niet alleen ongezond bezig, hun arbeidsethos kost het bedrijfsleven ook nog eens bakken met geld. Smakelijk?!
Volgens recent onderzoek is een ruime meerderheid van de werknemers van mening dat hun baas enkel gezonde voeding zou mogen aanbieden in de bedrijfskantine.
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Tien procent van de werknemers werkt ’s middags gewoon door zonder te lunchen. Twee op drie neemt wel even tijd om te eten, maar doet dat gewoon aan zijn bureau of op zijn werkplek.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen.
We werken steeds flexibeler. Nog maar de helft van de kantoorwerkers werkt strak van 9u tot 17u...
Heb je soms het gevoel dat jij de enige bent die slechts 24 uren in een dag heeft? Dringend tijd om je workflow te optimaliseren!