De Jobat-eindejaarsactie ten voordele van Rentree was een succes!

Het is geen evidentie: tijdens of na kanker werken. Rentree reikt de hand aan mensen met een kankerdiagnose. Ze kunnen er terecht met al hun vragen, krijgen advies en hulp op maat, en kunnen informatieve webinars volgen. Jobat gaf dit mooie initiatief een extra duwtje in de rug met de Jobat-eindejaarsactie.

Over Rentree

Rentree is een zelfstandige non-profit dienst, speciaal voor mensen met een kankerdiagnose. Voor diegenen die na hun ziekte opnieuw willen werken, of tijdens hun behandeling aan de slag blijven. En voor mensen die ondersteuning wensen tijdens hun jobzoektocht.

Kankerpatiënten kunnen bij Rentree terecht met al hun vragen over werk. “Moet ik tijdens een sollicitatiegesprek vertellen dat ik kanker heb?” Of: “Wat met neveneffecten van de behandeling op mijn werk?” Ruim 70 Rentree-coaches staan paraat, met elk een specifieke opleiding. Ook kunnen er informatieve webinars gevolgd worden of kan men een langdurig traject aangaan met een coach. En dat allemaal gratis!

Toekomstplannen

8 jaar geleden ontstond Rentree, maar de organisatie is niet blijven stilstaan en er zijn toekomstplannen in het vizier! Zo onderzoekt de organisatie momenteel of het interessant kan zijn om ook andere mensen te helpen die out zijn in hun werk. Bijvoorbeeld mensen met een arbeidsongeval, burn-out etc.

Een goede daad is goud waard

Een organisatie met een prachtig doel zoals Rentree verdient een extra duwtje in de rug, vinden we bij Jobat! 40 bedrijven namen deel aan de Jobat-eindejaarsactie ten voordele van Rentree. De enkele duizenden euro’s die de actie opbracht, zullen o.a. ingezet worden voor het ondersteunen van de coaches en het verder uitbouwen van het partnernetwerk. Bedankt aan alle deelnemende organisaties!

William Visterin nam voor ons een interview af met coördinator Ellen Caers. Ontdek hier hoe dat gesprek ging.

Gerelateerde artikels
EMPLOYER MARKETING
Trigger latent talent met Top Topicals
Lees meer
TALENT DRIVERS
Aantrekken én behouden van werknemers in finance en legal
Lees meer
EMPLOYER MARKETING
Adverteer tijdens sportzomer 2024: bereik duizenden sportfans met onze promo
Lees meer