België wereldkampioen in gender gap: hoe komt dat?
Nergens is de loonkloof kleiner dan in België. Hoe komt dat? En waarom heeft ons land inzake gendergelijkheid wel nog andere uitdagingen?
Mannen lijken over het algemeen nog steeds meer te verdienen dan vrouwen met dezelfde functie. De loonkloof blijft met andere woorden een feit. Maar er bestaan nog loonverschillen: tussen generaties, afhankelijk van waar je woont enzovoort. Wil je graag weten hoe je tóch meer kan verdienen? Wij geven je tips én tekst en uitleg in de onderstaande artikels...
Nergens is de loonkloof kleiner dan in België. Hoe komt dat? En waarom heeft ons land inzake gendergelijkheid wel nog andere uitdagingen?
Bedrijven in de EU zijn vanaf de zomer van 2026 verplicht om volledig transparant te zijn over de lonen van hun werknemers. We bekijken de nieuwe wetgeving en hoe dit in jouw voordeel kan spelen.
Media, marketing & communicatie is een erg aantrekkelijke sector om in te willen werken. Maar hoe financieel interessant is deze sector?
Het gemiddeld maandelijkse brutoloon in België bedraagt 4.318 euro. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Maar wat bepaalt allemaal jouw loon?
In 2025 zal je als medewerker nog meer tools in handen hebben om je loopbaan zelf vorm te geven. Een overzicht...
De Belg verdient gemiddeld 4.243 euro bruto per maand. Maar je loon evolueert natuurlijk tijdens je loopbaan. En deze elementen spelen daarbij een rol ...
6 op de 10 werknemers weten van elkaar wat ze verdienen. En 6 op de 10 ondernemingen geven hun werknemers duidelijk mee hoeveel ze zullen verdienen.
Zomaar op je leidinggevende afstappen en loonsverhoging vragen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral voor vrouwen. Hoe komt dat?
624 euro per maand. Dat is het loonverschil tussen man en vrouw.
Gelijk loon voor gelijk werk, het is een Europees basisbeginsel. Daarom keurde de EU de Pay Transparancy richtlijn goed. Maar wat betekent dat nu concreet?
Er rust nog steeds een taboe op het bespreken en onderhandelen van het loon, zo blijkt. Gelukkig is de jongere generatie goed op weg om dit taboe te doorbreken!
Een pas uitgereikte Nobelprijs doet de aandacht voor de loonkloof tussen man en vrouw opflakkeren. Die blijkt nergens zo klein als bij ons.
Ondanks dat we al grote stappen hebben gezet blijft de ongelijkheid in salaris tussen mannen en vrouwen aantoonbaar. Ook vandaag. Hoe lossen we dat op?
7 op de 10 werknemers zijn gelukkig ... wat loopt er nog mis bij de overige 30%? Dat lees je hier.
In ons land verdienen vrouwen zowat 15% minder dan mannen. Hoe langer de loopbaan, hoe groter het loonverschil. Al is er ook goed nieuws.
De Belg is minder tevreden over zijn loonpakket, terwijl zijn loon en het aantal toegekende extralegale voordelen wel stelselmatig stijgen, zo blijkt...
Bijna iedereen denkt er weleens over na: wat zouden die andere mensen op kantoor eigenlijk verdienen?
Een vrouwelijke ondernemer verdient gemiddeld 44% minder dan een mannelijke. Bij advocaten is de loonkloof het grootst.
Artificiële intelligentie maakt steeds vaker deel uit van ons leven. Ook bij het matchen van werkzoekenden met vacatures kan het zeker een meerwaarde betekenen.
Jij en je collega doen hetzelfde werk, en toch verdien jij op het einde van de maand minder. Frustrerend, maar je hoeft niet bij de pakken te blijven zitten...