Ontdek de drijfveren van uw werknemers en rekruteer efficiënt én gericht!

Ontdek in ons 'Talent Drivers onderzoek' de inzichten van 7.000 Belgen, waardevol voor elke werkgever.

In de voortdurende strijd om het juiste talent aan te trekken en te behouden, is het cruciaal om te begrijpen wat kandidaten precies zoeken in een job én in een werkgever. Wat maakt een werkplek aantrekkelijk? Hoe belangrijk is het loonpakket nu echt?

Om u een antwoord te bieden op deze vragen, voerden we opnieuw het Talent Drivers onderzoek uit! 7.000 Belgen gaven hun antwoord op onze vragen en gaven en schat aan onmisbare informatie voor elke werkgever.

Achtergrond van het onderzoek

Onze Jobat-adviseurs voeren dagelijks gesprekken met werkgevers om te achterhalen hoe hun vroegere aanwervingen verliepen en welke focus ze vandaag willen leggen in hun rekruteringscampagnes. Het is echter niet gemakkelijk de juiste toon te vinden, vooral bij knelpuntprofielen, blijkt uit onze gesprekken.

Om inzicht te krijgen in wat kandidaten precies zoeken en onze klanten advies op maat te kunnen geven bracht Jobat het ‘Talent Drivers onderzoek’ in het leven. Een grootschalig marktonderzoek naar de drijfveren van werknemers uit verschillende beroepen en sectoren.

Maximaal inzicht

In het najaar van 2022 voerde marktonderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Jobat, opnieuw een grootschalige enquête bij zo’n 7.000 Belgen. We vroegen de deelnemers wat zij belangrijk vinden als ze een job of werkgever kiezen. Ook polsten we naar bepaalde feiten en factoren die wellicht een rol spelen in hun keuze, zoals bijvoorbeeld hoe vaak ze gecontacteerd worden door recruiters en op welke online mediakanalen ze actief zijn.

Na een grondige analyse van al deze data, gingen we aan de slag en ontstonden er 9 whitepapers boordevol waardevolle tips en inzichten om uw zoektocht te vereenvoudigen:

Al deze whitepapers bundelden we ook samen in een grote whitepaper ‘Aantrekken én behouden van uw (toekomstige) werknemers’ waar we ook dieper ingaan op de methodologie.

Klaar om efficiënt én gericht te rekruteren?

Download nu onze whitepapers en ontdek de sleutel tot het aantrekken van nieuw talent.
Wilt u graag een uitgebreidere analyse op maat van uw gezocht(e) profiel(en)? Neem gerust contact op via Maarten Vanderstappen.

Gerelateerde artikels
TALENT DRIVERS
Aantrekken én behouden van uw (toekomstige) werknemers
Lees meer
EMPLOYER MARKETING
Weten hoe kandidaten denken? Dat versterkt uw werkgeversmerk!
Lees meer
TALENT DRIVERS
Aantrekken én behouden van werknemers in de zorg
Lees meer