Hoe video de employer branding van UPC KU Leuven versterkt

Rekruterings- en employer branding video’s zijn dé manier om uw bedrijf een gezicht te geven. Ontdek het hier!

Rekruterings- en employerbranding-video’s zijn dé manier om je bedrijf een gezicht te geven. Kandidaten zien wie voor je organisatie werkt, hoe hun toekomstige werkplek eruit ziet én het geeft inzicht in je bedrijfscultuur. Samen met UPC KU Leuven lanceerden we het voorbije jaar vier campagnes, waaronder twee met video. In deze blogpost lees je meer waarom video hét middel is om toekomstige kandidaten te overtuigen.

Waarom zou je voor video kiezen?

  • Vooraleer kandidaten de stap nemen om te solliciteren, willen ze vooral weten of ze passen binnen je bedrijfscultuur, team en/of afdeling. Maak daarom gebruik van je huidige medewerkers: ze zijn je grootste troef en eveneens je beste ambassadeurs. Dankzij branding video’s toon je aan kandidaten hoe medewerkers zich kleden, hoe ze praten en welke energie ze uitstralen als ze spreken over hun job. Een goede video geeft kandidaten een kans om te beslissen of er een match is.
  • Video toont je werkplek. Door de coronapandemie vinden steeds meer sollicitaties online plaats. Kandidaten weten niet hoe hun toekomstige werkomgeving eruit ziet en dat zorgt voor een drempel. Je spendeert immers veel uren op je werkplaats. Een bedrijfsvideo neemt die zorgen weg en toont wat kandidaten kunnen verwachten.
  • Ook je missie, waarden en cultuur kan je perfect in beeld brengen in een mployer branding-video. Is humor bijvoorbeeld een groot deel van je bedrijfscultuur? Dan kan je dat tonen door een luchtige en spontane video. Ook je ‘purpose’, - de reden waarom je doet wat je doet –, is ideaal om via video over te brengen.

Wat deed UPC KU Leuven?

Vorig jaar kwam UPC KU Leuven aankloppen bij Jobat’s EBC Studio met de vraag om hun employer brand te versterken. Ze willen gezien worden als een aantrekkelijke én innovatieve werkgever in de provincies Vlaams-Brabant & Limburg. Met een always on-campagne zetten we hun troeven een jaar lang in de kijker.

De EBC Studio stelde vier campagnes voor, waaronder twee met video. In iedere ‘wave’ stond één afdeling in de kijker:

Een team van experten stond steeds in voor de contentcreatie van de interviews, de videoshooting, de eindredactie en de verwerking tot de finale artikels. De artikels verschenen op hln.be en nieuwsblad.be met 2.000 gegarandeerde clicks. Daarnaast werden de artikels ook verspreid via sociale media.

Tijdens iedere campagne verzamelden we data om te gebruiken in de retargettingfase. In deze tweede fase gebruikten we onder meer sociale media, display bannering, Xtra Social, pre-roll en YouTube met als doel: traffic genereren naar de jobsite van UPC KU Leuven. Na iedere wave volgde er ook een ninjacampagne waarbij we een specifieke vacature targeten naar de juiste doelgroep.

De video’s gebruikten we als ‘binnentrekker’. Ze werden ingezet in elke fase om de aandacht van onze doelgroep te trekken. Dankzij onze video’s werden onze campagnes méér gezien en wisten toekomstige kandidaten meteen hoe de cultuur en sfeer binnen UPC KU Leuven is. De kans op een mismatch tussen het bedrijf en de kandidaten is dus vele malen kleiner.

Onze eerste twee campagnes zorgden voor 7.000 clicks naar de artikels, 6120 clicks naar de vacaturepagina en 118 sollicitatieclicks. Opzet geslaagd, dus!

Wil je zelf ook video inzetten om toekomstige kandidaten te bereiken?
Contacteer dan Kim Vergaelen voor onze employer branding oplossingen.

Gerelateerde artikels
CASE
De moeilijke zoektocht van Juttu naar geschikte kandidaten
Lees meer
EMPLOYER BRANDING
Bereik gen-z: vijf tips om te scoren op TikTok
Lees meer
CASE
De zoektocht van Securitas naar bewakingsagenten
Lees meer