EBC Studio brengt inspirerende bedrijven uit dezelfde sectoren samen

Wat kunnen we allemaal bereiken als iedereen zijn expertise met anderen deelt? Het is een scenario waar EBC Studio maar wat graag naartoe werkt. Daarom nemen we jaarlijks een aantal initiatieven om bedrijven samen te brengen en elkaar te inspireren.

EBC Studio specialiseert zich in doorgedreven employer branding en kent de HR-uitdagingen waar bedrijven vandaag mee worstelen. Die challenges kunt u natuurlijk zelf proberen op te lossen – maar wat als iemand anders het antwoord al voor u heeft? Daarom koesteren we een passie voor verbinden. Hoe? Door meermaals per jaar een kennisevent voor bedrijven te organiseren! Een korte samenvatting van deze niet te missen momenten.

1. Sector Specials

Tijdens een Sector Special komen er verschillende bedrijven en ondernemers samen die allemaal in dezelfde sector actief zijn. We geven u de ruimte om te netwerken en vervolgens ook met elkaar te discussiëren over actuele, sectorgebonden topics. En dat levert heel wat interessante inzichten op! Om maar een voorbeeld te geven: in 2022 bespraken we groeimogelijkheden, werkgelegenheid in de sector, innovatie ... samen met partners als UZ Leuven, Stad Gent en de Antwerpse politie.

Dit jaar organiseert EBC Studio opnieuw een reeks Sector Specials, deze keer voor overheid, zorg, en chemie & farma. En we willen nog meer inzetten op inspireren. Daarom zullen we, na de rondetafelgesprekken in de voormiddag, een extra inspiratiemoment hosten over een sectorspecifiek thema. Interessant gespreksstof gegarandeerd!

2. Redactieraden Go for happy Magazine

Go for happy is een magazine dat EBC Studio uitgeeft over allerlei HR-gerelateerde zaken. De thema's die we erin bespreken komen telkens terug tijdens een inspiratiesessie waarbij we ook een expert uit het werkveld uitnodigen om te komen spreken. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld Peggy De Prins. Zij sprak over employee engagement. We nodigden eerder ook Youssef Kobo uit om over diversiteit en inclusie te spreken en Arnoud Raskin sneed het thema purpose aan.

Het inspiratiemoment duurt ongeveer een uur en u kunt het gratis online volgen. Een week later organiseren we een redactieraad: een rondetafelgesprek met meerdere partners van het magazine over de topics waar we graag wat dieper op in willen gaan. Dit gesprek vindt plaats op locatie bij een van de partners, waar we soms ook op een mooie rondleiding worden getrakteerd. Ondertussen pikt iedereen informatie en inspiratie van elkaar op.

Tip: Het decembernummer wordt gemaakt voor en door young grads. Wilt u dus weten hoe u jonge mensen aantrekt, neem dan zeker deel aan deze gesprekken!

3. Regio Specials

Uw activiteiten zijn natuurlijk niet alleen sectorgebonden, ze hebben ook hun plaats binnen een bepaalde regio. Daarom organiseert EBC Studio elk jaar een aantal Regio Specials, onder andere voor West- en Oost-Vlaanderen, Mechelen & de Kempen, Limburg, Antwerpen en Brussel. Het zijn unieke momenten waarop er een kruisbestuiving plaatsvindt tussen heel wat verschillende bedrijven en organisaties.

Voor Brussel organiseren we inmiddels al de vijfde Regio Special 'Werken in Brussel'. Een jubileumeditie dus, en daarom pakken we het een keer helemaal anders aan: het onderwerp richt zich volledig op jonge mensen onder de 30 jaar die er bewust voor kiezen om in Brussel te werken. Zij kiezen de thema's die we bespreken en zullen ons ook inspireren met hun ervaring met het werken in de hoofdstad.

EBC Studio verbindt de Regio Special aan een campagne voor werken in Brussel. Wilt u zeker zijn dat u jongeren bereikt? Dan kan u ervoor kiezen om ook TikTok in te zetten. De EBC Studio maakt een drietal filmpjes en verspreidt ze via TikTok, Facebook, Instagram en op HLN.be. Zo inspireren we samen de volgende generatie om voor een job in Brussel te kiezen.

Wilt u aan een van deze events deelnemen?

Ontdek de vele voordelen van verbinding en neem contact op met Kim Vergaelen!

Gerelateerde artikels
EMPLOYER MARKETING
Nieuwe generatie aanwerven? Zo bereikt u young grads!
Lees meer
CASE
200 nieuwe mensen vinden: EBC Studio maakte het waar voor G4S
Lees meer
EMPLOYER MARKETING
Vergroot het bereik van uw employer branding campagne
Lees meer