Vacatures scoren beter dankzij aanbevolen jobs-mechanisme.

Aanbevolen jobs op basis van matching technologie verhoogt performantie van vacatures

Delen

Als je een in te vullen vacature hebt, wil je geen honderden cv’s doorploegen, je wil vooral dat de juiste kandidaten reageren. Kwaliteit boven kwantiteit zoals ze zeggen, toch? Een manier om die kwaliteit te garanderen zijn de zogeheten ‘job recommendations’: aanbevolen jobs die doorheen Jobat.be en andere mediakanalen getoond worden aan de juiste kandidaten op basis van matching technologie.

Hoe relevanter de jobs die we presenteren aan kandidaten, hoe groter de kans op een match en dus hoe groter de kans op een sollicitatie. Kandidaat blij, jij als recruiter blij. Klinkt logisch, maar achter de schermen komt daar een en ander bij kijken. Jobat zet hier matching technologie voor in: op basis van machine learning en artificial intelligence (AI) kunnen we een doeltreffende matching voorstellen tussen kandidaten en jobs (en vice versa).

300 matching criteria

Voor wie graag in de details duikt: de performante matching tussen kandidaat en jobs gebeurt op basis van een cv-profiel op Jobat.be en sollicitatiegedrag op Jobat.be. Het algoritme houdt rekening met meer dan 300 matching criteria (vaardigheden, recente werkervaringen, opleidingen, ervaringsniveau,…) en wordt ook slimmer op basis van het klik- en sollicitatiegedrag van kandidaten op Jobat.be. Hoe meer profieldata we ontvangen van een kandidaat, hoe gerichter de aanbevolen jobs die we kunnen voorstellen en dus hoe meer conversie voor rekruteerders.

Latent talent spot 'aanbevolen jobs'

Via de aanbevolen jobs bereiken jouw vacatures ook relevante latent werkzoekenden, die via de nieuwsbrieven, tools en testen, artikels op Jobat.be of onze jobintegraties op de nieuwssites in contact komen met jobs die bij hun profiel passen. We helpen dit latent talent jobopportuniteiten te ontdekken waar ze voorheen niet actief naar op zoek waren.

De aanbevolen jobs vertalen zich effectief in een hoger engagement. We zien een stijging van 62% in click-through-rate (CTR) op aanbevolen jobs getoond op artikelpagina’s op Jobat.be en een stijging van 22% op aanbevolen jobs getoond op jobdetailpagina’s op Jobat.be. Kandidaten gaan dus sneller over tot het bekijken van een vacature en een mogelijke sollicitatie na het zien van de ‘aanbevolen jobs’. Win-win!

Meer artikels.