Massa technische kandidaten voor vacatures bij Duvel.

Technische profielen behoren tot de meest moeilijke knelpuntprofielen van ons land. Jaar na jaar staan ze hoog in de top 10 genoteerd. Duvel Moortgat schakelde De Facto in voor de zoektocht naar een maintenance manager en een operator fabricatie en zij klopten op hun beurt aan bij Jobat. De juiste keuze, zo bleek.

Delen

Technische profielen staan open voor een nieuwe job

Technische profielen staan ieder jaar in de top 10 van knelpuntberoepen in de studie van VDAB. Het is een feit dat deze profielen moeilijk te vinden zijn. Toch betekent dat niet dat ze niet bereid zijn om van job te veranderen. Uit ons Jobat Talent Drivers onderzoek blijkt dat technische profielen zelden of nooit door rekruteerders benaderd worden, terwijl 71% wel aangeeft dat ze een nieuwe functie zouden overwegen. Zowat de helft van de technisch geschoolde deelnemers aan het onderzoek zegt passief uit te kijken naar een nieuwe job.

Tot actie aanzetten: herhaling op de juiste kanalen

Om deze techniekers tot actie aan te zetten, moet je ze voldoende triggeren. Focus daarbij zeker niet alleen op actief werkzoekenden, maar breng je vacature ook onder de aandacht bij latent werkzoekenden. En herhaal je boodschap via meerdere kanalen. Hoe vaker ze jouw vacature zien passeren, hoe meer je ze onbewust gaat aansporen om te reageren.

Om aan te tonen dat dit werkt, halen we het graag het voorbeeld van Duvel Moortgat aan. Deze bekende bierbrouwerij was op zoek naar een Maintenance Manager en een Operator Fabricatie. Ze legden die zoektocht neer bij bureau De Facto, die vervolgens bij Jobat kwam aankloppen voor de meest geschikte oplossing.

We besloten om voor beide vacatures een Power Network Job-postingformule in te zetten. Deze oplossing leent zich specifiek tot het invullen van knelpuntvacatures. Concreet verspreidden we beide vacatures via volgende mediamix:

  • 60 dagen online op Jobat.be, in 2 talen
  • Aanduiding van extra functietype om de jobs nog beter vindbaar te maken op Jobat.be
  • 5 gerichte Jobat-mailings
  • Automatische doorplaatsing op relevante job aggregatoren (Careerjet, Mitula, JobTome, Trovit, Jobijoba en Jooble), VDAB, Le Forem en Actiris
  • Retargeting in het Criteo-netwerk, zodat geïnteresseerde kandidaten de vacatures meermaals te zien krijgen op diverse Belgische websites
  • Opname in jobticker op onze 6 nieuwssites: Nieuwsblad.be, HLN.be, Standaard.be, DeMorgen.be, HBVL.be, gva.be
  • Dedicated boost van de vacatures in gepersonaliseerde Facebook-advertenties op maat

Het resultaat

Performance experts van Jobat plaatsten alles online en voerden quality checks uit voor een optimale conversie.
De campagnes voor beide vacatures waren een succes:

  • De vacature van Maintenance Manager werd 3.277 keer bekeken en leverde 55 sollicitatieclicks op.
  • De vacature van Operator Fabricatie werd 2.683 keer bekeken en leverde 113 sollicitatieclicks op.
Naar welke profielen ben jij op zoek?
Laat het ons weten en wij vertellen je hoe je die best kan vinden!
Contacteer je vaste Jobat-adviseur of bel 02 467 48 00.
Meer artikels.