Zó helpt Jobat recruiters in 2021.

Na een wellicht nog moeilijke coronawinter zou volgens de specialisten in de loop van 2021 het gewone leven moeten hernemen. Met onze performante oplossingen staan we alvast klaar om recruiters te helpen bij het behalen van hun doelstellingen in 2021.

Delen

Nee, je hoeft geen econoom te zijn om te weten dat de arbeidsmarkt een moeilijk jaar tegemoet gaat. Het Federaal Planbureau verwacht dat de werkloosheid in België in 2021 zal oplopen tot 10,7 procent. Zo’n 82.000 jobs zouden verloren gaan door de coronacrisis. Het plaatje is echter minder zwart-wit dan de cijfers doen uitschijnen. Er zijn nog altijd sectoren waar veel vraag naar werkkrachten is, zoals de zorg, de farmaceutische industrie, finance, het onderwijs en de retail. Ook de traditionele knelpuntberoepen blijven overeind.

Maak kennis met de krachtige oplossingen van Jobat voor 2021. 

Bekijk onze inspiratiegids

Doeltreffende digitale en crossmediale rekruteringscampagnes

Sinds het samengaan met vacature.com heeft Jobat zes nieuwsmerken (Het Laatste Nieuws, De Morgen, Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg) achter zich. Niet alleen kunnen werkgevers via die kanalen een groot publiek bereiken, ze kunnen ook zeer gericht doelgroepen aanspreken. Michaël Van De Meirssche, Product Manager Rekrutering, legt uit: “Dankzij de data die we via de nieuwsmerken, ons eigen jobplatform en de sociale media verzamelen, kunnen we werkgevers exact vertellen waar de talenten zitten die zij nodig hebben. We zijn dus in staat om zeer doeltreffende, crossmediale rekruteringscampagnes op te zetten, waarbij alleen de relevante doelgroepen de advertenties te zien krijgen. Dankzij de inspanningen van ons performance team krijgen werkgevers een almaar kwalitatievere instroom van kandidaten. Ook print speelt daar nog altijd een rol in. Misschien zelfs meer dan ooit, want tijdens de coronamaanden zagen we de leescijfers van de kranten de hoogte in gaan. In 2021 maken we eveneens werk van video-advertising en plannen we de integratie van een chatmodule op de online-jobpagina’s. Ook de samenwerking met Google for Jobs zetten we verder, zodat onze jobs nog makkelijker teruggevonden worden door actief werkzoekenden.”

Virtuele én fysieke jobbeurzen

Door de uitbraak van het coronavirus konden fysieke jobbeurzen in 2020 niet doorgaan. Jobat bleef echter niet bij de pakken zitten en kwam in het najaar met een virtuele variant op de proppen. Product Manager Job Events Maikel Van Geert zag de formule bij iedere editie sterker worden. Dat smaakt naar meer voor 2021? “Zeker! Op basis van de feedback van standhouders en werkzoekenden hebben we het platform heel wat kunnen verbeteren, waardoor we nu mogen stellen dat het concept er staat. Door ervaring weten we ook precies hoe we de kandidaten en de werkgevers op de best mogelijke manier kunnen voorbereiden en ondersteunen. In 2021 zullen we dus opnieuw virtuele jobbeurzen aanbieden, al hopen we in de loop van het jaar ook de fysieke beurzen te kunnen hernemen. Wellicht evolueren we naar meer hybride evenementen. De virtuele formule stelt ons ook in staat om evenementen specifiek voor nicheprofielen te organiseren.”

Employer branding in een geloofwaardige context

Zelfs op het hoogtepunt van de coronacrisis bleven bedrijven inzetten op employer branding. “Het toont aan dat bedrijven ook in moeilijke tijden bij hun waarden, hun Employee Value Proposition stilstaan”, zegt Hannelore Geldhof, Product Manager Employer Branding. “Covid-19 leidt tot nieuwe ervaringen, zowel bij werkgevers als werknemers. Vaak leidt dat tot mooie verhalen. Via Jobat kunnen bedrijven die in een geloofwaardige context naar buiten brengen en zo hun werkgeversmerk een duwtje in de rug geven. Wij bieden campagnes aan waarmee ze ofwel specifieke profielen (profile partnership), ofwel hun algemene aantrekkelijkheid (talent value partnership) in de kijker kunnen zetten, in print én online, in tekst én in video. Daarop bouwen we verder in 2021. Daar hoort ook een make-over van Mark Magazine bij.”

inspiratiegids 2021 Download onze oplossingen voor het voorjaar van 2021

Aarzel zeker niet om bijkomende uitleg te vragen aan een van onze Jobat-adviseurs.
We inspireren je graag met relevante cases van onze klanten.

Meer artikels.