Terug naar zoekresultaten
Universiteit Antwerpen

Verpleegkundige binnen het kader van een FWO project omtrent het voorspellen van conversie naar de ziekte van Alzheimer in downsyndroom - 2019ATPFGGWEF018

Universiteit Antwerpen | Universiteitsplein 1 | Bepaalde duur, Deeltijds

Binnen het Laboratorium voor Neurochemie en Gedrag van de Faculteiten Biomedische, Farmaceutische en Diergeneeskundige Wetenschappen en Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, eveneens verbonden aan het Instituut Born-Bunge is volgende deeltijdse functie (40%) vacant voor onmiddellijke indiensttreding:

Verpleegkundige binnen het kader van een FWO project omtrent het voorspellen van conversie naar de ziekte van Alzheimer in downsyndroom

Het Instituut Born-Bunge aan de Universiteit Antwerpen, ZNA Hoge Beuken – Geheugenkliniek (Hoboken) en het Alzheimer Onderzoekscentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in Nederland maken zich samen sterk voor onderzoek naar dementie bij mensen met downsyndroom. Zij hebben namelijk een verhoogde kans op het ontwikkelen van dementie door de ziekte van Alzheimer. Helaas is tot op de dag van vandaag geen gevalideerde procedure beschikbaar om vroege tekenen van dementie bij mensen met downsyndroom op te pikken.

De belangrijkste doelstellingen kaderend binnen de FWO aanvraag zijn:

 1. Het prospectief en longitudinaal implementeren van de eerste DS-specifieke BPSD-schaal waarbij rekening wordt gehouden met DS-specifieke omstandigheden (genaamd BPSD-DS) in DS-personen met AD, met twijfelachtige AD en zonder AD; in eerste instantie zal eveneens een verbeterde versie van de BPSD-DS opgesteld worden vermits de eerste cross-sectionele studie inzicht verschafte in testaspecten die aangepast dienen te worden voor een nog betere klinische toepasbaarheid.
 2. Het bepalen van de concentraties van potentiële biomerkers zoals biogene amines en neuronal thread protein (NTP) in verschillende biologische matrices en correlatie met BPSD en dementiestatus in DS;
 3. Neuropathologisch onderzoek van AD-gerelateerde pathologie en neuroinflammatie in hersenengebieden relevant voor de verschillende biogene amines in DS met en zonder AD om de centrale oorzaken van gewijzigde neurotransmitterprofielen te ontrafelen.
 4. Microbioomonderzoek van de darm gebruikmakende van sequencing/omics technieken.

Verpleegkundige binnen het kader van een FWO project omtrent het voorspellen van conversie naar de ziekte van Alzheimer in downsyndroom - 2019ATPFGGWEF018

Functieomschrijving

 • Je draagt op een interactie wijze bij aan het onderzoek binnen het labo Neurochemie en Gedrag in samenwerking met verschillende betrokken zorginstellingen in Vlaanderen.
 • Je bezoekt samen met andere medewerkers van het team de verschillende samenwerkende zorginstellingen voor het afnemen van de BPSD-DS gedragsschaal en het collecteren van (bloed)stalen.

Profiel

 • Je bent een verpleegkundige met een sterke interesse in wetenschappelijk onderzoek.
 • Je bent integer, nauwkeurig, resultaatgericht en werkt tevens graag in een team.
 • Je spreekt vlot Nederlands en je bent communicatief.
 • Je kunt vlot overweg met allerhande softwarepakketten zoals Word, Excel.
 • Je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer.

Aanbod

 • een deeltijds contract van bepaalde duur voor een periode van 12 maanden.
 • Verloning volgens geldende barema’s en op basis van ervaring.
 • een dynamische en stimulerende onderzoeksomgeving op de frontlijn tussen laboratorium en patiënt.
Deze job wordt niet langer aangeboden.

Andere jobs bij Universiteit Antwerpen

Alle jobs Verpleegkunde

Populaire jobs in Verpleegkunde:

Interessante jobs elke week in je mailbox? Vervolledig je cv op Mijn Jobat en schrijf je in voor Jobat Express.

Antwerpen & Haven

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over Universiteit Antwerpen?

Volg dit bedrijf

De Universiteit Antwerpen is een jonge, bruisende en toekomstgerichte universiteit. En daar zijn we trots op. Het vormt een leidraad in alles wat we doen. Vernieuwend onderwijs aanbieden aan onze meer dan 20 000 studenten. Baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek verrichten. Onze dienstverlenende rol in de snel evoluerende maatschappij opnemen.

Of je nu professor of wetenschapper bent, of uitblinkt in administratie, ICT, engineering, techniek,  communicatie, management en beleid of financiën… Bij de Universiteit Antwerpen krijg je kansen om jouw talenten te ontwikkelen. We bieden je een inspirerende werkplek, waar mensen dicht bij elkaar staan. Waar iedereen met veel positieve energie bijdraagt aan de samenleving. Want bij de Universiteit Antwerpen bepalen we samen, met een hecht team van meer dan 5500 collega’s, de toekomst. Je eigen toekomst en die van de wereld. 

Daarom zijn we niet bang van het onbekende en durven we nieuwe wegen inslaan. Daarom durven we onze grenzen verleggen en de richting aangeven. En net daarom voelen we ons helemaal thuis in Antwerpen, een stad die bruist van ambitie en zichzelf constant heruitvindt. 

Ontdek hoe jij met jouw expertise het verschil kan maken bij de Universiteit Antwerpen. Ontdek welke loopbaan er voor jou is weggelegd. Ontdek alle voordelen van onze gezinsvriendelijke universiteit. Ontdek onze unieke werkplekken in het hartje van Antwerpen of in de groene stadsrand. Ontdek het vandaag en bepaal mee hoe morgen eruit ziet. 

Surf naar onze jobsite voor meer informatie.

Solliciteer nu

Deze job wordt niet langer aangeboden

Kenmerken

Vereisten

 • Professionele Bachelor (Hoger Onderwijs Korte Type)
 • Nederlands

Aanbod

 • Bepaalde duur
 • Deeltijds

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Verpleegkunde' jobs in Antwerpen & Haven meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.