Terug naar zoekresultaten Vorige

5 van 111

Volgende
NMBS

Treinbegeleider

NMBS | Gent | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 13 dagen op Jobat.be

HR Rail werft aan voor Infrabel en NMBS. Twee bedrijven met verschillende missies, maar één enkel doel: het optimaal verzekeren van het vervoer per spoor. In die context zijn  we constant op zoek naar nieuw talent om de verschillende uitdagingen op vlak van mobiliteit aan te gaan. Technische innovaties, nieuwe infrastructuur, de groei van het nationale reizigersverkeer: er zijn meer dan genoeg belangrijke projecten. Voeg je bij onze collega's en ga deze boeiende uitdaging aan.
Ontdek al onze vacatures op www.despoorwegenwervenaan.be

Treinbegeleider

Functieomschrijving

Als treinbegeleider speel je een essentiële rol bij de Belgische Spoorwegen. Je zorgt voor het belangrijkste contact met de klant. Als treinbegeleider ben jij de ambassadeur van NMBS. Je voornaamste taken zijn:
 • Onthalen van klanten en informatie verstrekken. Wanneer de trein stilstaat in het station onthaal je de klanten. Je informeert ze, zowel op het perron als op de trein.
 • De veiligheid van de klanten garanderen. Je staat borg voor de veiligheid. Je controleert de staat van het materiaal, comfort en netheid van de trein. Je durft het nodige initiatief te nemen om hun veiligheid te garanderen. Je bent  verantwoordelijk voor de vertrekprocedure van de trein. Je zorgt ervoor dat de reizigers veilig in-en  uit kunnen stappen;
 • De stiptheid van de treinen verzekeren. Je bent medeverantwoordelijk voor de stiptheid van de treinen. Een goede teamgeest is hiervoor belangrijk: je werkt samen met de treinbestuurder en wisselt informatie uit met andere diensten.
 • Controleren en verkopen van vervoersbewijzen. Je controleert en verkoopt vervoersbewijzen op de trein. Indien nodig stel  je onregelmatigheden vast. Daarnaast heb je ook administratieve taken zoals het opstellen van treinverslagen, het communiceren van defecten en het tellen van reizigers.

Profiel

Je hebt minstens een getuigschrift van de tweede graad van het algemeen, technisch of kunstsecundair onderwijs of een getuigschrift van de derde graad van het beroepssecundair onderwijs of een bewijsstuk of attest van slagen afgeleverd door het hoger secundair onderwijs voor sociale promotie na een cyclus van ten minste 750 lessen, dat als gelijkwaardig wordt beschouwd met het voormelde getuigschrift. 

Daarnaast beschik je over volgende competenties:
 • Je bent dynamisch ingesteld en hebt zin voor initiatief;
 • Je  hebt  commerciële  feeling  en  een  verzorgd voorkomen;
 • Je bent klantgericht en sociaal;
 • Je   bent   assertief,   diplomatisch,   beleefd   en respectvol naar de reizigers en naar je collega’s;
 • Je kan je vlot uitdrukken in beide landstalen;
 • Je kan moeilijke situaties probleemloos aan en je durft je verantwoordelijkheid te nemen;
 • Je bent bereid op onregelmatige tijdstippen en in het weekend of op feestdagen te werken;
 • Je bezit de Belgische nationaliteit of die van een EU lidstaat.

Aanbod

 • Een afwisselende job vol uitdagingen en een sleutelpositie in de omgang met de klanten;
 • Een statutaire betrekking met doorgroeimogelijkheden;
 • Een aangename en gevarieerde werkomgeving;
 • Een degelijke opleiding. De job van treinbegeleider leer je niet op de schoolbanken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we heel veel investeren in opleiding. Je volgt eerst een betaalde opleiding gedurende 4,5 maanden die je op het terrein kunt vervolmaken;
 • Een aantrekkelijk salaris: een beginnende treinbegeleider die alleenstaand is, verdient netto ongeveer 1.635 euro per maand. Na 4 jaar wordt dit bedrag verhoogd tot 1.891 euro per  maand. Naast je salaris ontvang je productiviteitspremies en maaltijdcheques met een waarde van 5,50 euro/stuk. Je hebt recht op een vergoeding voor nachtwerk en weekendwerk. Wanneer je slaagt voor het Selorexamen elementaire kennis, ontvang je  bovendien een tweetaligheidspremie. Tot slot komen daar nog een jaarpremie en vakantiegeld bij;
 • Treinabonnement in Benelux;
 • Voordelen voor het hele gezin: gratis of goedkoop met de trein reizen, voordelige vakantiekampen, terugbetaling speelplein, geboortegift, ziekte- en hospitalisatieverzekering, gezinsvriendelijke verlofmogelijkheden.

Interesse? Registreer je voor de meet & greet train op 9 februari!
 1. Schrijf je online in door op de “solliciteer nu” knop te klikken. Je wordt doorgestuurd naar de website van NMBS waar je jouw kandidatuur kan indienen
 2. Je wordt uitgenodigd om op 9 februari op te stappen op de meet & greet train. Je kan in verschillende stations opstappen, de meet & greet train heeft 3 trajecten.
  Op de trein zelf maak je kennis met de job van treinbegeleider en nadien kan je meteen solliciteren.
Gent

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Meer weten over De Belgische spoorwegen – Les chemins de fer Belges?

Volg dit bedrijf

HR Rail werft aan voor Infrabel en NMBS. Twee bedrijven met verschillende missies, maar één enkel doel: het optimaal verzekeren van het vervoer per spoor. In die context zijn we constant op zoek naar nieuw talent om de verschillende uitdagingen op vlak van mobiliteit aan te gaan. Technische innovaties, nieuwe infrastructuur, de groei van het nationale reizigersverkeer: er zijn meer dan genoeg belangrijke projecten. Voeg je bij onze collega's en ga deze boeiende uitdaging aan.
Ontdek al onze vacatures op www.despoorwegenwervenaan.be.

De Belgische spoorwegen – Les chemins de fer Belges

Frankrijkstraat 85, 1060 Brussel

Routebeschrijving
Grotere kaart weergeven
Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 26 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Aanbod

 • Onbepaalde duur
 • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Begeleider / opzichter trein, tram, bus' jobs in Gent meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.