Terug naar zoekresultaten

1 van 5

Volgende

Treasury analyst (m/f)

Bij EDF Luminus

Staat 20 dagen op Jobat.be

Onze 1600 medewerkers zetten zich elke dag in om van EDF Luminus de eerste energiepartner van onze klanten te maken die hen vooruitgang en comfort biedt dankzij onze 5-sterrenservice, onze innoverende en duurzame oplossingen, de wereldwijde expertise van EDF en onze sterke lokale verankering. #Power2Progress

We investeren in de productie van hernieuwbare energie en in energie-efficiëntiediensten om de klimaatopwarming te bestrijden en onze klanten te helpen hun energiefactuur te verminderen. Tot slot ontwikkelen we oplossingen rond flexibiliteit om het evenwicht tussen vraag en aanbod te bevorderen en bij te dragen aan de bevoorradingszekerheid.

Treasury analyst (m/f)

Functieomschrijving

Jouw Missie

Als Treasury Analyst ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de treasury activiteiten binnen EDF Luminus (financiële verwachtingen, liquiditeitsbeheer, dekking van de risico’s in verband met wisselkoersen en rentevoeten) overeenkomstig de procedures van de groep en de regels van de best practices.Als Treasury Analyst ondersteun je de verschillende projecten en initiatieven voor het beheer van het working capital, challenge je de bestaande processen met het doel om de cashpositie van de onderneming en van de groep te verbeteren en ondersteun je de business met jouw expertise op het gebied van financiën en kasbeheer.

Jouw Verantwoordelijkheden• Beheer cashpositie:
o Je optimaliseert de cashpositie van EDF Luminus, verzekert een adequate positie in liquide middelen op elk moment, en bereidt de dagelijkse reporting voor over de positie en de interne transfers (cash pooling).
o Je beheert de cashpositie van EDF Belgium & van de kas van de dochterondernemingen van EDF Luminus waarvan het beheer gecentraliseerd is bij EDF Luminus.• Risicobeheer inzake wisselkoersen en rentevoeten:
o Je optimaliseert de wisselkoerspositie van de ondernemingen (die verband houdt met transacties op de energiemarkt, met investeringen, enz.) en dekt deze positie af in overeenkomst met de regels en procedures van de onderneming en van de groep.
o Je beheert de positie en het risico in verband met rentevoeten in overeenkomst met de regels en procedures van de onderneming en van de groep.• Verplichtingen buiten de balans:
o Je geeft de nodige bankgaranties uit.
o Je zorgt voor opvolging van de uitgegeven bankgaranties en de daarmee samenhangende kosten.
o Je rapporteert de verplichtingen buiten de balans die verband houden met de treasury in het departement boekhouding en met de groep.• Financieel resultaat:
o Je optimaliseert het financieel resultaat.
o Je stelt de voorspellingen van het financieel resultaat op.
o Je analyseert de afwijkingen tussen de voorspellingen en de realiteit van het financieel resultaat.• Cashflow:
o Je bent verantwoordelijk voor de voorspellingen in verband met de cashflow op 3 maanden: Verzamelen van de voorspellingen van de verschillende departementen die bijdragen aan het proces (belastingen, controlling, retail, ...), challengen van de ontvangen gegevens, analyseren van de afwijkingen, reporting, optimalisering van het proces, enz.
o Je werkt samen met het departement Controlling voor de lange termijn voorspellingen van de cashflow.
o Je optimaliseert de balans en de resultatenrekening door middel van het adequate beheer van de schuldenlast en het working capital.
o Je identificeert de opportuniteiten voor verbetering van het working capital met het doel om de cashpositie van de onderneming te vergroten en te optimaliseren.• Relaties met de dochterondernemingen van EDF Luminus:
o Je zorgt voor de nodige kasstromen om bij te dragen aan de ontwikkeling van de dochterondernemingen van EDF Luminus (kredietlijn, ...).
o Je verzorgt de opvolging van de treasury relaties met de dochterondernemingen.
o Je biedt tijdige ondersteuning aan het treasury beheer van de dochterondernemingen (waarvan het treasury beheer niet gecentraliseerd is bij EDF Luminus).• Voorspellingen en opvolging van de kosten van het treasury departement.• Ontwikkeling en implementatie van de reportings in verband met de treasury activiteiten overeenkomstig de best practices.• Verzekeren van geregelde contacten met de bankpartners.

Profiel

Jouw Kennis & Ervaring• Je hebt een universitaire master in economie/financiën of gelijkwaardig door ervaring
• Je hebt 1 tot 3 jaar ervaring in financiën
• Je beheerst minimum twee van de volgende drie talen: Frans, Engels, Nederlands. Kennis van de derde taal is een extra troef.
• Kennis van de programma’s SAP FI, SAP Treasury, Isabel of andere treasurytools is een pluspunt.
• Je beschikt over een sterk analytisch vermogen
• Je bent proactieve ingesteld en toont zin voor initiatief
• Je werkt nauwkeurig en integer
• Je kan in teamverband werken en begrijpt de noodzaak om samen te werken met andere departementen
• Je werkt resultaatgericht

Aanbod

Er zijn minstens 4 goede redenen om bij ons te komen werken

EDF Luminus is een echte specialist in energie-oplossingen.
EDF Luminus blijft evolueren in een markt die steeds uitdagender wordt. Omdat we onze groene beloften effectief waarmaken, zijn we toonaangevend in duurzame energie. Onze eigen energie? Die wordt gevormd door onze mensen! Als rasechte ondernemers zetten zij elke dag veranderingen in gang. Ze innoveren volop en verbeteren zo continu onze diensten. Zodat onze klanten altijd kunnen rekenen op een absolute vijfsterrenservice.

We bieden je een wereld vol kansen.
Bij EDF Luminus sta je nooit stil. Hier ontdek je steeds nieuwe carrièrekansen: lokaal, maar ook internationaal. Je leert voortdurend bij dankzij innovatieve projecten en actieve kennisdeling.

Onze mensen maken het verschil.
EDF Luminus verwacht van zijn mensen dat ze altijd verantwoord handelen in de samenleving. Zelf nemen we onze verantwoordelijkheid door medewerkers actief te begeleiden en hun groei te steunen.

Bij ons groei je elke dag.
Onze mensen nemen hun carrière in eigen handen. Om uit te groeien tot experts in hun vak, breiden ze continu hun vaardigheden uit. Dankzij hun uitgebreide netwerk blijven ze bovendien bijleren.
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 40 dagen om te solliciteren

Kenmerken

  • Functietype: Cash management & treasury
  • Sector: Energie, Milieu en veiligheid
  • Brussel
  • Meer over het bedrijf

Vereisten

  • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)

Aanbod

  • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Cash management & treasury' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.