Terug naar zoekresultaten Vorige

2 van 31

Volgende

Transactional Lawyer - m/v/x

Bij BNP Paribas Fortis | Brussel | Onbepaalde duur, Voltijds

Staat 1 dag op Jobat.be

Zin om vandaag de bank van morgen uit te tekenen?

BNP Paribas Fortis Legal heeft een vacature voor een transactional lawyer binnen de afdeling Legal Corporate & Institutional Banking (CIB).

De afdeling Legal CIB geeft juridische ondersteuning aan de Capital Markets activiteiten van BNP Paribas Fortis, alsook aan de gespecialiseerde financieringsactiviteiten (Financing Solutions) zoals Export Finance, Project Finance, Corporate Acquisition Finance, Leveraged Finance en Loan Syndication.

De vacature situeert zich in het team Legal CIB, Capital Markets Securities, dat ondersteuning biedt aan de business Capital Markets, met name de afdelingen Debt Capital Markets (DCM), Euro Medium Term Notes (EMTN), Commercial Paper (CP), Global Equity& Commodity Derivatives (GECD), ALM, Effectisering, en Equity Capital Markets (ECM). Op termijn sta je als transactional lawyer open om ook Financing Solutions transactions te begeleiden.

Transactional Lawyer - m/v/x

Functieomschrijving

Je bent lid van het team Capital Markets Securities. Je geeft juridische bijstand, vanaf de structurering tot de uitvoering, van de transacties van de afdelingen DCM, EMTN, CP, GECD, ALM, Effectisering en ECM. Je verzekert tevens ook de opvolging van de wetgevende en reglementaire ontwikkelingen en van de marktpraktijken die een impact hebben op de activiteiten van CIB. Je neemt ook actief deel aan Belgische en Europese juridische besprekingen, en aan de lobbying activiteiten van de bank en professionele verenigingen.

Op termijn sta je als transactional lawyer open om ook Financing Solutions transactions te begeleiden.

De juridische bijstand van de activiteiten van CIB vereist uitstekende vaardigheden inzake het onderhandelen of opstellen van contracten, financiële prospectussen, marketingdocumenten, al dan niet met de hulp van een advocatenkantoor, en dit tegenover diverse tegenpartijen (niet enkel klanten en hun advocaten maar ook auditeurs, trustees, betaalagenten, diverse toezichthouders, Belgische en buitenlandse beursvennootschappen, enz…) in een Belgische of internationale context.

De jurist financiële markten die we zoeken zal zich vaak naar de marktenzaal moeten begeven en soms de business vergezellen bij een klant.

Profiel

· Je hebt een Master in de rechten behaald. Een aanvullende opleiding of specialisatie in bank en financieel recht is een pluspunt.

· Je hebt een zeer goede kennis, zowel actief als passief, van het Engels evenals van ofwel het Nederlands ofwel het Frans en een goede kennis van de andere taal.

· Je hebt bij voorkeur 3 tot 5 jaar ervaring als jurist in capital markets transacties of andere CIB transacties, bij een advocatenkantoor met internationale reputatie of een bank. Jongere juristen die in staat zijn om hun bekwaamheid te bewijzen om in een professioneel veeleisende en uitdagende omgeving te functioneren en die een sterke analysecapaciteit hebben, zullen eveneens overwogen worden.

· Je beschikt over voldoende autonomie maar bent ook een teamspeler die kennis deelt en samenwerkt met de collega's bedrijfsjuristen werkzaam binnen Legal en Legal CIB.

· Je geeft blijk van gezond verstand en kan zich goed inleven in de noden van je interne cliënten.

· Je hebt oog voor juridische risico's.

· Je bent flexibel en speelt kort op de bal.

· Je bent communicatief en beschikt over onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht.

Aanbod

Wij bieden:

· Een job in Brussel.

· Een aantrekkelijk salarispakket in overeenstemming met je ervaring.

· Een interessante werkomgeving met veelvuldige contacten met collega's in de business.

Interesse?

BNP Paribas Fortis
BNP Paribas Fortis

Koningsstraat 20, 1000 Brussel, Belgium
Brussel

Anderen bekeken ook

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.

Solliciteer nu Solliciteer nu

Nog 40 dagen om te solliciteren

Kenmerken

Vereisten

  • Master (Licentiaat; Universiteit of Hoger Onderwijs Lange Type)
  • Minstens 2 jaar ervaring
  • Nederlands, Engels, Frans

Aanbod

  • Onbepaalde duur
  • Voltijds

Solliciteer voor

Ontvang nieuwe jobs via e-mail

Ontvang nieuwe 'Bedrijfsjuristen' jobs in Brussel meteen in je mailbox.

We sturen je geen reclame.